BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Открит урок по безопасност на движението за деца от Смядово

С открит урок по пътна безопасност днес бяха възобновени обучителните беседи на петокласници от СУ „Св.св. Кирил и Методий“ в Смядово, включени по програмата Детско полицейски управление. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР в Шумен.
За първи път след дългото прекъсване поради въведените мерки в училищата учениците имаха възможност да се запознаят отблизо с работата на пътните полицаи. В Смядово те се включиха в реални проверки на пътя, по време на които им беше разяснено с какво оборудване трябва да разполагат водачите на моторни превозни средства. Припомниха си основни правила за движение на участъци, на които няма пешеходни пътеки, както и на нерегулирани кръстовища. Петокласниците раздаваха флайери на водачите със съвети по безопасно шофиране. Следващата седмица продължават лекциите с представители на БЧК са първа помощ при инциденти, ще имат обучение и практически занятия със служители на РДПБЗН-Шумен за реакции при бедствия, аварии и катастрофи. След празниците ще им бъдат изнесени беседи за вредите от употреба на алкохол, наркотични вещества, и вредните последствия от тютюнопушенето. Обучителните беседи водят началникът на участъка на полицията в Смядово ст.инсп. Венцислав Асенов и инсп. Красимира Димитрова от Детска педагогическа стая в РУ-Велики Преслав.
24shumen.com

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияДетски благотворителен базар събра над 1 200 лева в помощ на МБАЛ-Шумен
Следваща статияПолицията издирва 45-годишна шуменка

loading…

Източник: 24Shumen.COM

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!