BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Центърът за ранно детско развитие в Шумен ще работи и през 2022 година

Допълнително споразумение за удължаване на изпълнението на проект „Център за ранно детско развитие” с още една година – до края на 2022 г., влиза в сила от днес, 11 ноември, съобщиха от пресцентъра на Община Шумен. Отпуснатите средства за 2022 г. са 165 623 лв., отбеляза ръководителят на проекта Катя Крумова. Центърът за ранно детско развитие се реализира по Оперативната програма „Развитие на човешките ресурси”.
Услугите, които се предоставят в Центъра, са насочени към ранната интервенция на уврежданията и индивидуалната педагогическа подкрепа за деца с увреждания и техните семейства. Целевите групи са деца от 0 до 7 години с увреждания и техните родители. От стартирането на проекта през 2016 г. специализирани услуги в Центъра за ранно детско развитие в Шумен са получили 365 деца и 245 родители.
Към момента Центърът се посещава от 82 деца, с които работят психолог, логопед, рехабилитатор, кинезитерапевт, специален педагог и лекар-педиатър. Подкрепа и съвети от специалистите получават и 61 родители. Услугите са почасови и напълно безплатни. По проекта работят 16 служители.
За връзка с Центъра и за допълнителна информация родителите могат да ползват телефон 087 816 9968.
24shumen.com

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияЗатвор и глоба грозят Бибо Янков – организатор на протестите срещу „зеления сертификат“ в Шумен

loading…

Източник: 24Shumen.COM

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!