BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Три общини купуват техника и съдове за отпадъци

Цял квартал благодари на Енергото

05.06.2020

Излъчиха победителите в конкурса „Мисли зелено-пази природата”

05.06.2020

РСУО одобри исканите от общините Шумен, Велики Преслав и Смядово общо 500 000 лева за закупуване на техника и съдове за отпадъци. Това стана ясно след днешното работно заседание на Сдружението, което се проведе в зала 203 на общината. Средствата са от сметката към РИОСВ – Шумен, получени от отчисленията по Наредба №7.

С 400 000 лева от тях Община Шумен ще закупи специализирана техника за събиране на растителни и строителни отпадъци.  Членовете на Регионалното сдружение подкрепиха искането на Община Велики Преслав за разходване на 85 000 лв. за камион с бордова надстройка с кран също за обезпечаване на общинската система за управление на отпадъците. По време на заседанието беше гласувано и предложението на Смядово да бъдат отпуснати 15 000 лева за закупуване на съдове за разделно събиране на биоотпадъци на територията на общината.

shumenonline.bg

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!