BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Съдебният заседател от Шумен обрал двама италианци

23-годишният съдебен заседател Симеон П. от Шумен, когото вчера шуменският окръжен съд прати под домашен арест, участвал в две кражби. Това съобщават от Апелативна прокуратура Варна.

Заедно с 40-годишна жена на име Атанаска и още едино лице, младият шуменец откраднал портфейл на италиански гражданин, съдържащ лична и фирмена банкова карта. По-късно тримата изтеглили сумата от 3 400 евро от банкомат.

Другото престъпление, за което бяха обявени за издирване от италианските власти, е кражба на портфейл на италианка със сумата от 170 евро и лични документи. Престъпленията са извършени в град Лоди, Лодивекио и Сан Марино.

Припомняме, че на 2-ри юни Симеон беше задържан от полицейски служители в дома му в Шумен. Проверка на прокуратурата показала, че е съдебен заседател. Заради чистото му съдебно минало, постоянен адрес и липсата на други висящи производства Шуменският окръжен съд вчера му наложи домашен арест до началото на делото по екстрадицията в Италия, което е насрочено за 9 юни.

Заради предишните си осъждания 40-годишната  Атанаска В. ще дочака процеса по екстрадицията си в Италия в ареста. Тя е осъждана три пъти в България за същите престъпления, за които я издирват с ЕЗА в Италия – кражба на банкова карта, теглене на пари от нея без съгласието на титуляра и за джебчийска кражба.

Третият съучастник на Атанаска и Симеон се издирва.

shumenonline.bg

 

 

 

 

 

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!