BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Започна делото срещу убиеца от Вълнари, исковете към него са за 1 180 000 лева

Шуменският окръжен съд даде ход на делото срещу 23-годишният Юзджан Р. от село Вълнари. Той е обвиен в убийството на 34-годишния Рейхан М. също от Вълнари.
Като граждански ищци и частни обвинители бяха конституирани всички близки роднини на пострадалия. Те ще бъдат представлявани от трима процесуални представители. Седем е броят на гражданските искове, а общият им размер е 1 180 000 лева за причинените им нематериални щети.
Това съобщиха от пресцентъра на Окръжен съд-Шумен.
Припомняме, че тежкото престъпление бе извършено между 16 и 17 септември 2018 година. Рейхан М. е умишлено умъртвен по особено жесток и мъчителен начин, след множество удари със щанга в областта на главата.
Непосредствено след убийството Юзджан Р. пренесъл трупа в изоставен двор, където направил опит да го разчлени. По-късно се отказал от това намерение, обвил трупа в одеало, качил го в багажника на лек автомобил и го закарал до гориста местност край селото, където го залял с нефтопродукт и го запалил. Трупът на пострадалия е намерен четири дни след убийството.
Междувременно, въпреки че имал резервация за полет до Лондон за 20 септември 2018 година, подсъдимият напуснал страната с полет за Истанбул и се укривал до задържането му от турските власти на 31 март 2019 година.
На 17 юли миналата година Юзджан Р. е екстрадиран в България и до момента е с мярка „Задържане под стража“, която Окръжния съд-Шумен потвърди и днес.
26 свидетели и 10 вещи лица са в списъка за призоваване по делото. На днешното разпоредително заседание страните по делото се съгласиха да не бъдат разпитвани по-голямата част свидетели и вещи лица и производството ще протече по една от хипотезите на съкратеното съдебно следствие. Така за следващото съдебно заседание ще бъдат разпитани само двама свидетели и петима вещи лица по изготвени от тях съдебно-медицинска и съдебно-психиатрична експертизи. По искане на страните съдът допусна при режим на довеждане разпит и на други двама свидетели.
Съдът постанови делото да се гледа при закрити врати, както и с участието на резервен съдебен заседател. Делото се разглежда от разширен съдебен състав от двама съдии и трима съдебни заседатели, предвид тежестта на престъплението.
Следващото съдебно заседание е насрочено за 29 и 30 юни.
24shumen.com

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияС 500 000 лева купуват техника и съдове за отпадъци за Шумен, Велики Преслав и Смядово
Следваща статияЕкоинспекцията обяви победителите в конкурса „Мисли зелено – пази природата”

loading…

Източник: 24Shumen.COM

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!