BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Руските работници с отрицателни проби за COVID започват работа по газопровода край Нови пазар

Работниците с отрицателни проби за COVID-19 започват работа по трасето на газопровода край Нови пазар при спазване на всички противоепидемични мерки за недопускане разпространението на заразата. Това реши днес на свое заседание Областният кризисен щаб. Заседанието беше свикано от областния управител проф. Стефан Желев след регистрираните два нови случая на COVID-19 сред групата работници, пристигнали в България за работа по изграждането на трасето на газопровода „Балкански поток“ на територията на област Шумен.

Директорът на РЗИ Шумен д-р Пепа Калоянова съобщи, че на 1 юни от екипи на инспекцията са взети за изследване 108 проби, като две от тях са с положителен резултат за COVID-19. Мъжете са без симптоми и ще останат изолирани и под карантина през следващите 28 дни. Под карантина остават и първите работници, при които беше регистриран COVID-19, както и техните контактни лица.

Останалите работници, които имат по две отрицателни проби за вируса от пристигането си в страната на 15 май, ще започнат работа по трасето на газопровода при спазване на всички противоепидемични мерки. Пред Областния щаб представители на фирмата, ангажирана със строителните дейности по изграждането на газопровода „Балкански поток“, съобщиха, че строителите няма да извършват съвместни дейности с други работници на обекта. Те ще продължат да живеят под карантина, изолирани в лагера, ще спазват противоепидемичните мерки и няма да имат никакви контакти с местното население. Транспортирането им до обекта ще става със специално ангажирани за това микробуси, които ще бъдат дезинфекцирани всеки ден. Полицията в Нови пазар, съвместно с РЗИ, продължава да контролира спазването на всички противоепидемични мерки и разпоредбите на здравния министър за недопускане разпространението на заразата.

shumenonline.bg

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!