BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Плакати на Божков по пътя на Борисов. Общински инспектор сигнализира РИК за нерегламентирана агитация

Плакати на Божков по пътя на Борисов. Общински инспектор сигнализира РИК за нерегламентирана агитацияИнспектор по Наредба 1 от община Шумен е сезирал Районната избирателна комисия за нерегламентирано поставени плакати на партията на Васил Божков „Българско лято“.

Агитационните материали са разлепени извън определените с кметска заповед места, пише в докладната записка на общинския служител до РИК – Шумен.

Неразрешените плакати са на автобусната спирка срещу спортна зала Арена Шумен, на фасадата на бившата детска градина на ул. „Софийско шосе“ и по всички стълбове по ул. „Ген. Скобелев“ в участъка от кръстовището с ул. „Марица“ до кръстовището с ул. „Софийско шосе“, описва инспекторът по Наредба 1.

По-наблюдателни шуменци веднага отбелязаха, че плакатите с образа на Божков са по пътя, по който се предполага, че ще влезе в Шумен лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който тази вечер има обявена среща с активисти в Младежкия дом.

Представителят на ПП Българско лято в Шумен Йордан Йорданов потвърди, че наистина има плакати, които са разлепени на нерезрешени от общината места. След подадение в РИК сигнал той е направи обиколка по описаните улици и е установил поставените агитационни материали.

Йорданов каза, че няма информация от кого са сложени плакатите. „Ние ги лепим на разрешените места, можете да видите в Шумен“, подчерта Йорданов. Той коментира шеговито, че нерегламентираните плакати най-вероятно са залепени от симпатизанти, „които са решили да посрещнат бившия премиер по пободаващ начин в Шумен“. „Може да са решили, че Борисов за втори път ще открива Арена-та, защото онзи ден входът на залата беше обграден с червена лента“, предположи Йорданов.

Той заяви, че ще изпълни решението на РИК – Шумен, веднага след като бъде уведомен за него. В тази връзка обаче Йорданов изрази съмнение дали общинските служители не се активизират избирателно за плакатите. „Защо нямаше такава бърза реакция от страна на общинските служители, когато Илтер Бейзатов беше облепил целия град за предишните избори? Ето, на автобусната спирка на Икономическата гимназия все още стои плакат на ГЕРБ от април, защо не са го видели?“, попита Йорданов и изпрати снимка от спирката, показваща, че там наистина има останал плакат. / radian.bg

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!