BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Определят сметките за ток по нов метод

Електроразпределение Север актуализира данните за предоставена мощност на обекти на небитовите клиенти, (клиенти заявили използване на енергия за небитови нужди), присъединени към електроразпределителната мрежа. Целта е да се планира развитието на мрежата съобразно реалните нужди на бизнеса. Данните за предоставената мощност и тяхното управление са от определящо значение за качествената доставка на електрическа енергия. Дружеството приканва клиентите си да потвърдят мощността за всеки един обект или да посочат актуализирани данни за предоставената мощност.

Подготвя се нов начин за ценообразуване на услугата „достъп до електроразпределителната мрежа“ в съответствие с предоставената и реално необходима мощност. За клиентите на Електроразпределение Север цената за достъп съществува и в момента като компонент от общата цена за дейността по разпределение на електрическа енергия. Цената за достъп за небитовите клиенти следва да бъде утвърдена от КЕВР и ще се прилага от началото на новия ценови период, 01 юли 2020 г. Цената за достъп за небитовите клиенти ще се изчислява на базата на заявената и предоставената мощност, а не както досега за консумираната електрическа енергия. Новият начин на ценообразуване отразява както възможността във всеки един момент клиентите да ползват предоставената им мощност, така и задължението на ЕРП Север да осигурява същата без оглед на потенциалните искания от други клиенти.

Предвид съвпадането на кампанията за актуализация на данни за предоставена мощност и обявеното в Република България извънредно положение, Енерго про уведомява своите клиенти, че срокът за актуализация на данни за предоставена мощност се удължава до 30.06.2020 г.

Повече информация може да получите с клик върху банера на дружеството, който може да намерите в инфорамцията, която четете в момента. 

shumenonline.bg

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!