BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Община Шумен дава под наем двата летателни балона

Снимка: Pixabay.com

Таен търг за отдаване под наем на двата летателни балона обяви Община Шумен. Те се предлагат в комплект. Началната годишна наемна цена е 12 000 лева без ДДС.
Оглед на двете въздухоплавателни средства ще се извърши на 14 април от 9.30 до 16.30 часа. Това се посочва в обявата на Община Шумен.
Документи за участие в търга се приемат до 17.00 часа на 18 април. Депозитът е в размер 2 400 лева.
Търгът е явен с тайно наддаване, което започва от 10.00 часа на 19 април в офиса на ОП „Туризъм, публични прояви и атракции“ Шумен, бул. „Славянски“ № 17.
Припомняме, че балоните бяха закупени по проекта „Оттука започва България“ през 2013 година, а стойността им бе 109 000 лева. Двете летателни устройства са произведени от чешка фирма. Към него момент Община Шумен бе единствената, която притежаваше летателни балони.
Идеята бе те да превозват туристи от Шумен до НИАР „Мадара“, а също в тях да се сключват и граждански бракове. За жалост първоначалните планове не се осъществиха. За първи и последен път един от балоните полетя през 2014 година на 11 май – Ден на Шумен. Тогава в коша му влезе кметът Красимир Костов.
За втори път, но само като декор и атракция, балонът бе ползван отново 11 май 2016 година.
Едно от устройствата бе регистрирано в Гражданската въздухоплавателна администрация. Бяха нужни и лицензирани пилоти. Оказа се, че дори и да се намерят желаещи те могат да изкарат курсове след няколко години и то в чужбина.
Подробна информация за търга може да видите тук.
24shumen.com

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияДомашен арест за сводница от Шумен, издирвана в Итария

loading…

Източник: 24Shumen.COM

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!