BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Намаляват случаите на варицела в Шуменско

Снимка: 24shumen.com

Спад на случаите на варицела са регистрирани в област Шумен. През изминалата седмица са установени 12 заразени. От тях 10 са в Шумен и по един във Велики Преслав и Смядово.
Справката показва, че в предходните седем дни установените случаи на варицела в областта са 37. Това показват данните на РЗИ-Шумен.
През изминалата седмица са регистрирани общо  153 случая на остри заразни заболявания при 128 случая за предходните седем дни.
71 от случаите миналата седмица са на остри респираторни заболявания (ОРЗ) и грип срещу 41 за предходната седмица.
За отчетения период са установени 62 случая на COVID-19 –62 случая при 43 за предходната седмица.
Здравните инспектори са засекли в Шумен болен от туберкулоза, както и пациент от Златар, заразен с вирусен хепатит.
Трима болни с ентероколити са диагностицирани в Шумен и село Черноглавци.
Регистрирани са и три случая на ухапани от куче, като два са в Шумен и един във Велики Преслав.
24shumen.com

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияВръчиха наградите на победителите в шестото издание на „Кино в длан“

loading…

Източник: 24Shumen.COM

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!