BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Младите таланти на „Шумен 2007“ с достойно представяне на турнир в Кърджали

Снимка: Салим Салих

Младите футболни таланти на „Шумен 2007“ се представиха достойно в турнира, организиран от Футболна академия „Арда 1924“ (Кърджали). Под ръководството на младия и амбициозен треньор Христо Станчев, шуменци играха срещу отбори – деца от София, Пловдив, Кърджали и Ивайловград.
Потърсихме треньора за представянето на шуменските деца. „Много добър турнир с перфектна организация. Децата бяха настанени в хотел в близост до стадионите, храната също беше от богата по-богата. В други турнири където сме участвали, менютата бяха по-оскъдни, но тук всичко беше перфектно. Шуменци участвахме с футбол – 9, като групата ни беше пълна, но само с двама резервни състезатели. От есента тези наши момчета ще се представят вече в първенствата във футбол – 11. Турнира организира Футболна академия „Арда 1924“ (Кърджали) – с отбор в efbet лига и всички други отбори по-надолу – юноши, деца и подрастващи. При нас в Шумен това трудно става след като в града ни има 3 – 4 футболни школи, където в отборите има по 2 – 3 по-добри момчета, всичко друго е компромисен вариант. Нищо че са по-малки, то е ясно, че бъдещето е пред тях и занапред ще се развиват, но правилното им израстване е много важно в даден отбор. Досега, където сме били участници в турнирите, ми прави впечатление, че децата се селектират дори и в ранна възраст, за да могат добрите да стават по-добри, а тези, които все още не са стигнали до тяхното ниво, да искат да влязат в по-добрият отбор за да достигнат до нивото на по-добрите. Дори и в тази ранна възраст се правят отбори като например: „Арда“ 1, „Арда“ 2 и „Арда“ 3 и т.н., за да има стимул всяко едно дете да се развива. Тука в Шумен имаме отбори деца – „Шумен 2007“, „Волов“, „Атлетик“ с двама – трима по-добри, което никак не е добре. Футболните терени също са голям фактор за израстването на младите таланти. В Кърджали видяхме много добри терени за игра, на ниво „А“ група – efbet лига, по-подобие на „Лудогорец“ (Разград). Децата тренират на терени, на които играят представителният отбор в efbet лига. Докато ние в Шумен тренираме на ученическия стадион, който от години е доста занемарен, като завали дъжд или задуха силен вятър не може дори да се тренира. В Шумен Общината трябва да обърне по-голямо внимание на детско-юношеските школи и децата в този град. Оттам ще дойдат бъдещите футболисти за мъжките отбори на града. При мъжете и там е трудна работа, трябват доста пари за нормалното функциониране на отбора, които в Шумен трудно се намират. В Кърджали в турнира взеха участие 7 отбори от София, Пловдив, Кърджали, Ивайловград, ние бяхме най-отдалечени. В играните двубои не беше важен резултатът и класирането на отборите, а представянето на младите футболни таланти. Ние сме много доволни от участието ни, ползотворен турнир, на много добро ниво, хубави терени. Нашите момчета получиха 6 награди, като всеки ден беше награден по един наш футболист. Тези награди ще ги импулсират за по-добро представяне в следващите турнири. Мога да похваля представянето на Георги Дончев – капитан отбора, Виктор Иванов е много добър млад талант и т.н.“ – каза пред репортер на 24shumen.com Христо Станчев – треньор на „Шумен 2007“ – деца.
Салих Салим
24shumen.com

Снимки на младите таланти на ФК“Шумен 2007“ в играните мачове в Кърджали предоставени ни от футболния клуб в Шумен

Източник: 24Shumen.COM

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!