BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Задържаха до 72 часа съдебен заседател, издирван с ЕЗА от Италия

23-годишният Симеон П. е задържан до 72 часа с постановление на Окръжната прокуратура в Шумен. Мъжът е издирван с Европейска заповед за арест, издадена от съда в италианския град Лоди за кражба и неправомерно използване на чужда кредитна карта. След задържането му на 2 юни в полицията в Шумен се оказало, че 23-годишният мъж е съдебен заседател,  за което незабавно прокуратурата е уведомила ръководството на съда.

Престъплението, за което съдът в италианския град Лоди издирва българина, се наказва с лишаване от свобода от 2 до 8 години и по българския Наказателен кодекс.

Окръжната прокуратура в Шумен ще внесе искане в съда за вземане мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на Симеон П. до предаването му на италианските съдебни власти.

С ЕЗА съдът в Лоди издирва за същото престъпление и 40-годишната  Атанаска В. Тя също е задържана от Окръжната прокуратура в Шумен до 72 часа и ще се иска постоянен арест и за нея до предаването й на властите в Италия.

40-годишната жена е осъждана три пъти в България за кражба на дебитна карта и теглене на пари от нея, както и за джебчийска кражба.

shumenonline.bg

 

 

 

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!