BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Експертен съвет да се ангажира с проблемите с водата, предлага Явор Якимов от ВМРО

Да се създаде Експертен съвет към Общински съвет – Шумен за решаване проблемите с водата и справяне с водната криза. Да се подкрепи общинска администрация и респективно кмета в действията им, предлага общинският съветник от ВМРО Явор Якимов. В докладна той призовава да се прекратят популистките и политически изказвания и да се даде думата на специалистите. Документът ще бъде обсъден на предстоящата извънредна сесия на ОбС на 4 юни.
Съветникът смята, че съветът трябва да се състои от пет души, а председател да бъде зам.- кметът по строителство. В състава да влязат представител на общинска администрация, на ВиК и хидроинженери.
Срок на действие – една година от момента на създаването му, а решенията да се вземат с гласовете на повече от половината членове.
След приключване на дейността Експертният съвет да се отчита с доклад пред Общинския съвет Шумен.
Членовете да се събират всяка седмица на заседание, като се изготвя протокол с взетите решения. Те не получават заплащане за участието си.
Съветът да набележи мерки да подобряване на състоянието на водопреносната мрежа от язовир „Тича” , възможности за включване на алтернативни източници, включване към система „Дунав”. И не на последно място – възможност за закупуването на хидрофорни съоръжения за училища, детски градини, социални домове, старчески домове и МБАЛ – Шумен.
ОбС и общинска администрация да съдействат на Експертния съвет за осигуряването на неговата дейност, се предлага още в докладната на Явор Якимов.
24shumen.com

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияНадрусан младеж подкара шуменско „Ауди“ по улиците на Омуртаг

loading…

Източник: 24Shumen.COM

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!