BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Актьорът Милен Димитров спечели и на трета инстанция дело за незаконно уволнение

Върховният касационен съд /ВКС/ не допусна до разглеждане касационната жалба на Драматичен театър „Васил Друмев”срещу възстановяването на актьора Милен Димитров на заемана от него длъжност и оставя решението на Районен съд – Шумен, потвърдено с решение на Шуменския окръжен съд да влезе в сила, стана ясно от определение на висшата съдебна инстанция.
Припомняме, че Районният съд призна заповедта на директора Димитър Димитров за уволнението на актьора за незаконосъобразна и я отмени. Според съдебното решение актьорът трябва да заеме позицията, която е заемал преди уволнението.
Театърът е осъден да му заплати обезщетение от 5 193, 00 лв. за времето, през което е останал без работа в резултат на незаконосъобразното уволнение.
По време на съдебното заседание във ВКС никой от свидетелите не е посочил за извършен от директора подбор, е записано в определението. Така въззивният съд стига до извода, че такъв подбор не е извършван. Магистратите приемат, че дори да е имало подбор, той не отговаря на законовите изисквания. Констатирано, че в атестационните карти на актьорите има поправки и добавки, а крайните оценки са неясни.
Определението на ВКС е окончателно и не подлежи на обжалване.
С еднолично решение на директора неотдавна бяха уволнени двама известни актьори от трупата на театъра – Мария Григорова и Милен Димитров. Двамата са с най-дълъг и непрекъснат трудов стаж.
Димитров се изявява и като режисьор. Негови филми са представяни на престижни фестивали в Кайро и Русия. Той е единственият носител на високата награда на Община Шумен за култура. Завършил е НАТФИЗ в класа на проф. Стефан Данаилов.
„Изумен съм от уволнението”, заяви приживе видният актьор пред 24shumen.com.
„Явно беше по-добре да не съм в Шумен, защото се случиха по-интересни неща в моята кариера. Шуменският театър не може да определя дали един актьор ще се занимава с професията си”, сподели Милен Димитров. Но все пак очаква директорът да изпълни определението на ВКС.
В момента актьорът е в трупата на Драматичен театър „Сава Огнянов” в Русе. Участва и във филмови продукции.
„Аз не съм слизал от сцената”, обобщава Димитров.
24shumen.com

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияЕкспертен съвет да се ангажира с проблемите с водата, предлага Явор Якимов от ВМРО
Следваща статия636 са подадените заявления за записване в първи клас в община Шумен

loading…

Източник: 24Shumen.COM

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!