BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Раждането на 12 бебета е подпомогнато от Общински фонд „Ин витро” в Шумен през 2020-та

Раждането на 12 бебета е подпомогнато от Общински фонд „Ин витро” в Шумен през миналата година. Това съобщи за 24shumen.com зам.-кметът по „Социална политика и здравеопазване” д-р Светлана Маркова. От подадените 25 заявления за финансово подпомагане са удовлетворени 20. Останалите 5 заявления не са одобрени, поради това че вносителите им не са отстранили в срок пропуски в необходимата медицинска документация. Изразходвана е цялата планирана сума от 20 000 лв.
През 2019 година Общинският фонд „Ин витро” е подпомогнал раждането на 10 бебета в община Шумен.
От началото на 2021 г. са подадени 3 заявления за подпомагане, каза още д-р Маркова. Тя отбеляза, че Общинският фонд не работи кампанийно, а е дългосрочна целогодишна програма за подпомагане на двойки с репродуктивни проблеми и заявки могат да се правят по всяко време. Комисията, която разглежда заявленията, се събира минимум три пъти в годината. Очаква се първото заседание за 2021 г. да се проведе през март. И тази година за целта са предвидени 20 000 лв.
Общинският фонд „Ин витро” в Шумен осигурява помощ веднъж годишно до 1 500 лв., като двойките имат право на подпомагане до три пъти. Кандидатите трябва да са български граждани, поне единият от двамата трябва да има постоянен и настоящ адрес в община Шумен не по-малко от три години, да не страдат от тежки психични заболявания, да не са поставени под запрещение и да са с непрекъснати здравни осигуровки.
Необходимите документи за кандидатстване могат да бъдат изтеглени от сайта на Община Шумен, секция „Административни услуги”, Дирекция „Социална политика и здравеопазване”, № 15 в списъка с услуги – „Финансова подкрепа за семейства с репродуктивни проблеми”. Те се подава в запечатан плик, адресиран до Дирекция „Социална политика и здравеопазване” за Асистирани репродуктивни техники, в Центъра за информация и услуги в сградата на Общината. Документите трябва да са придружени от копие на фактура с касов бон, съдържаща описание и стойност на извършените медицински дейности.
Общинският фонд „Ин витро” финансира изследвания, манипулации и процедури, които не се покриват от Центъра за асистирана репродукция или НЗОК. Процедурите могат да бъдат извършени в здравни заведения в цялата страна.
24shumen.com

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияЛек спад на преките чужди инвестиции в Шуменско през 2019 година

loading…

Източник: 24Shumen.COM

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!