BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

“Шумен 61” спечели дербито на Североизтока

Хандбалният шампион “Шумен 61” спечели дербито на Североизтока в елита при мъжете. В първи домакински двубой в зала “Арена Шумен” подопечните на треньорския тандем Никола Карастоянов/Костадин Семерджиев срази “Добруджа” с 33:28 (18:14).

Четвъртата победа в първенството продължава да ги държи на лидерската позиция във временното класиране с пълен актив от точки  – 8 т. Вихрено начало, съпроводено с приливна вълна от емоции и неудържимо желание за победа беляза старта на дуела. Грозев откри за домакините с ефектен прехвърлящ удар след постепенно разгърната атака, а другото крило Александър Димитров  пресече пас на съперника, напредна сам на скорост и заби за 2:0. Мълниеносни контри, завършващи с ефектни голове  –  дело на Бранимир Балчев, Александър Димитров и Димитър Грозев, аплодираха феновете на шуменци в началните минути на мача. В средата на полувремето публиката се наслади и на атрактивно “китайско” изпълнение,   когато Грозев от крилото хвърли висок пас към центъра на дъгата, а Балчев засече ефектно от въздуха за 10:5. До края на първата част се разписаха още Йордан Михайлов, Теодор Добрев, Теодор Димитров и Енгинджан Сали. 

След почивката домакините намалиха оборотите и позволиха на съперника да стопи  аванса им от 4 гола. Резултатът в 37-ата мин. бе вече 19:19. 

Тимът на Георги Андреев заигра бойко и в защита, и в нападение и при 20:20 изпусна шанса дори да поведе след ефектен прехвърлящ удар, кацнал отгоре на гредата. 

Непоколебимата намеса на капитана на “Шумен 61” Йордан Михайлов и попадение на Бранимир Балчев изпариха ентусиазма на добруджанци за драматичен обрат. 

Домакините заиграха по-отговорно и нанизаха 6 безответни гола  –  от 24:23 до 30:23, като в тия минути се разписаха още Теодор Добрев, Грозев, Юсню и Негованов.

В отсъствието на контузения Кирил Савов наставникът Никола Карастоянов завъртя на пивота първо Николай Николов, а после и Вилиян Негованов. Титулярният пивот Савов е с травма на кръстни връзки и тепърва му предстоят хирургична интервенция и възстановяване. 

Вратарят Емилиян Стефанов пази добре и записа 14 спасявания,  между които и два 7-метрови наказателни удара.

След последния съдийски сигнал талантите от детско-юношеската школа на клуба си направиха снимки за спомен с любимците си от мъжката гарнитура. Те ги аплодираха мощно в залата, веднага, след като се върнаха от първия си турнир в Русе.

Материалът “Шумен 61” спечели дербито на Североизтока е публикуван за пръв път на SHMOKO.BG.

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!