BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

„Шумен 61“ поведе с 1:0 в суперфинала за хандбалната титла

Хегемонът в родния хандбал „Шумен 61“ поведе с 1:0 в суперфинала за титлата при мъжете. Пред екзалтирана публика в „Арена Шумен“ хандбалистите на Никола Карастоянов и Костадин Семерджиев победиха „Локомотив“ (Горна Оряховица) с 26:20 (14:14).



Мачът не започна добре за шампионите  – Кирил Савов откри от дясното крило за 1:0, но докрая на полувремето домакините бяха непрекъснато догонващи в резултата. Те пропуснаха на няколко пъти да завършат постепенната атака, на два – три пъти не се получиха и стрелбите им. До почивката изневери и най-силното оръжие на шампионите  – защитата, такава бе спецификата на играта, че нямаше и бързи контри. За отбелязване е факта, че при отсъствието на двете титулярни десни крила на домакините  – Александър Димитров и Стефан Евтимов, на нетрадиционен за него пост заигра пивотът Кирил Савов, който направи страхотен мач. Само до почивката той заби 3 гола, продължи да бележи и през втората част. В един момент домакините губеха с 6:10  –  в 20-ата минута, но в оставащите 10 мин. до почивката заиграха мъжки и се върнаха в мача.

От 11:14 два бързи гола на Грозев и Димитър Пламенов изравниха резултата на полувремето. До почивката се разписаха още Йордан Михайлов, Бранимир Балчев, Николай Николов и Миро Симеонов от дузпа.

През второто полувреме отборът на „Шумен 61“ бе тотално преобразен. Играта на шампионите вече имаше съвсем друг облик. Защитата стана желязна и всяка атака на „Локомотив“ ставаше все по-трудно. Гостите успяха да поведат със 17:15, но две бързи контри на Грозев, който бе неудържим като поразяващо торнадо, възстановиха равенството.

В най-решителните моменти стражът Ивайло Костов заключи вратата, а помогнаха и вещите намеси на Иван Иванов – Змея. Савов и Грозев продължиха да бележат, Балчев и Михайлов  – също, отчете се и влезлият на смяна Енгинджан Сали, както и Теодор Добрев и Юсню.

В крайна сметка се видя, че заслужено спечели по-класният отбор.

Реваншът е навръх Разпети петък  – 14 април в болярския град Велико Търново. Ако се стигне до трети мач, той ще бъде отново в „Арена Шумен“.

Клубът спази традицията и раздаде на късметлии от публиката атрактивни сувенири  –  топки с автографи на любимите хандбалисти от отбора „Шумен“, маркови тениски и чаши с логото на шампионите.

За успеха на шуменци играха: Костов, Савов  5, Пламенов  4, Балчев  2, Юсню  1, Грозев  9, Т. Добрев  1, (Иван Иванов-Змея, Хасанов, Николов  1, Негованов, Симеонов  1, Сали  1, Михайлов  1).

„Това бе мач с ултразаряд, за нас бе задължително да го спечелим на свой терен. Поздравявам всички момчета. Изиграхме малко слабо, напрегнато първо полувреме. Бяхме доста неконцентрирани пред гола и вели в защита. След почивката видяхте един преобразен отбор – и откъм нагласа, и откъм готовност за победа. Както и във финала за Купата на България, показахме, че в момента сме по-добрият отбор. Нашият пивот Кирил Савов, който този мач игра като дясно крило, се справи перфектно! Надявам се във втория мач във Велико Търново да играем по-освободено и да победим!“, коментира старшият на шампиона „Шумен 61“ Никола Карастоянов.

shumenonline.bg

 

 

 

 

Материалът „Шумен 61“ поведе с 1:0 в суперфинала за хандбалната титла е публикуван за пръв път на Shumenоnline – На един дъх разстояние от събитията.

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!