BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Шумен отново е домакин на държавното първенство по масов спорт „Гимнастрада“

За трета поредна година Шумен приема държавното първенство по масов спорт „Гимнастрада“. Състезанието ще се състои тази събота, 3 юли 2021 г., в зала „Арена Шумен“. В надпреварата ще вземат участие 750 гимнастички от 25 спортни клуба от цялата страна. Състезателките ще бъдат разпределени в различни възрастови групи – до 7 години, от 7 до 10 години, от 10 до 14 години, от 14 до 18 години и над 20 години. В пета възрастова група – за участници над 18 години няма подадени заявки за участие. СК „Ритмик“ Шумен ще бъде представен от 96 деца в четири възрастови групи.

Гимнастрадата ще се проведе при спазване на всички противоепидемични мерки. При влизане в залата ще се измерва телесната температура на участниците и присъстващите. След представянето и награждаването на гимнастичките във всяка възрастова група ще се извършва проветряване и дезинфекция. Съгласно изискванията на Министерството на здравеопазването и Българската федерация по художествена гимнастика ще се допуска присъствие на публика при заемане на не повече от 50% от капацитета на залата, като зрителите ще бъдат настанявани през място.

Състезанието ще започне от 9.00 часа с изпълненията на най-малките гимнастички до 7 г. и на участничките от четвърта възрастова група – от 14 до 18 г. След представянето им, в 11.45 часа, ще се състои официалното откриване на държавното първенство по масов спорт и награждаването на участниците от първа и четвърта възрастова група. Програмата продължава в 13.00 часа, когато ще се изявят децата на възраст от 7 до 10 г. От 16.00 до 17.45 часа, са изпълненията на гимнастичките от 10 до 14 г. и на участниците над 20 г. Награждаването в тези възрастови групи и закриването на надпреварата са от 18.00 часа.

Държавното първенство по масов спорт „Гимнастрада“ е част от държавния спортен календар на Българската федерация по художествена гимнастика. Следващото състезание по масов спорт „Гимнастрада“ ще се проведе на 9 септември 2021 г. в София.

Източник: strelabg.com

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!