BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Четирима министри – поканени на извънредната сесия за водата в Шумен

Четирима министри – на Околната среда и водите Емил Димитров, на Регионалното развитие на районите Петя Аврамова, заместникът й Николай Нанков и на Земеделието и храните Десислава Танева са поканени на извънредната сесия на Общинския съвет в Шумен по проблеми на водоснабдяването.
Шест точки са предвидени в дневния ред на заседанието, което ще се проведе на 4 юни. Управителят на ВиК-Шумен Жанета Панайотова ще представи анализ на състоянието на водопреносната системата в Шумен и перспективи за реализация на проекта за нов довеждащ водопровод и пречиствателна станция за питейни води. Приоритетните теми са последващите действия за възстановяване на алтернативните водоизточници и мерки за запазване и повишаване на нивото на основния водоизточник за община Шумен към настоящия момент – язовир „Тича“.
Според съветника от БСП Веселин Пенчев на сесията трябва да бъде представен доклад от експертите, извършили проучването на възможностите за използване на алтернативни водоизточници и състоянието им. Даниела Русева пък е на мнение, че управителят на ВиК следва да отговори на критиките на министъра на Околната среда и водите по адрес на Водното дружество и местната власт.
Предложението на Гюнай Тефиов от ДПС е на сесията да бъдат поканени старите началници на ВиК-Шумен, които имат решения на проблемите, а не новоназначените.
Доц. Стефан Минков от ВМРО уточни, че е разговарял с МОСВ и е получил уверение, че от ведомството ще изпратят свой представител, който да разясни политиката на принципала.
24shumen.com

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияДетските ясли и градини в Шумен отварят врати на 1 юни

loading…

Източник: 24Shumen.COM

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!