BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Утвърдиха датите на ученическите състезания и олимпиади

Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев утвърди датите за провеждане на ученическите олимпиади и състезания, които през месец март и април бяха отложени поради въведените противоепидемични мерки в страната.
Националният кръг на олимпиадата „Знам и мога“ ще се проведе на 15 май. По български език и литература ще бъде на 6 юни, по английски и испански език на 5 юни, а по немски език на 9 май.
Олимпиадата по математика за седмокласниците и осмокласниците ще e на 15 май, а за учениците от 9 до 12 клас на 15 и 16 май.
Националният кръг по информационни технологии и по гражданско образование ще се състои на 8 май. По лингвистика е насрочен за 12 май, по философия за 5 юни, по история и цивилизации за 12 юни, по география и икономика за 13 юни. Теоретичният кръг по физика ще бъде на 9 май, а експерименталният на 5 юни. Олимпиадите по астрономия и биология и здравно образование ще бъдат на 6 юни, а по техническо чертаене на 13 май.
Учениците от 5 до 12 клас ще могат да се явят на състезанието „Европейско кенгуру“ на 29 май. Пролетните математически състезания за 4 клас ще бъдат на 8 май, а за учениците от 7 до 12 клас на 9 май. Състезанията по информатика ще са на 7 и 8 май, а по компютърни мрежи на 12 юни.
Тестовите задачи на олимпиадата по химия и опазване на околната среда за учениците от гимназиален етап са предвидени за 8 май. Областният кръг на националния конкурс „Бог е любов“, както и общинският кръг на националното състезание по безопасност на движението по пътищата ще се проведат до 8 май. Областният кръг на състезанието за безопасност на движението по пътищата е насрочено за 15 май.
Националният кръг на ученическите олимпиади и състезания ще се провежда на територията на съответния регион (област). Изключение правят състезанията от Националния спортен календар на МОН, от Националния календар за изяви по интереси, националните състезания по професии и по безопасност на движението по пътищата, които ще се организират в определен център, предвид по-малкия брой участници и спецификата на състезанията.
24shumen.com
 

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияНаселени места и райони без електрозахранване

loading…

Източник: 24Shumen.COM

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!