BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Тръгна делото срещу убиеца от Вълнари, близките на убития искат 1 млн. кръвнина

Започна делото срещу 23 годишния Юзджан Р. от село Вълнари, който умишлено умъртвил 34-годишния Рейхан М., нанасяйки му множество удари с метална щанга в областта на глава – убийство извършено по особено мъчителен начин за убития и с особена жестокост. Това съобщават от Окръжен съд Шумен.

В списъка за призоваване по делото са 26 свидетели и 10 вещи лица.  На днешното разпоредително заседание страните по делото се съгласиха да не бъдат разпитвани по-голямата част свидетели и вещи лица и производството ще протече по една от хипотезите на съкратеното съдебно следствие. Така за следващото съдебно заседание ще бъдат разпитани само 2-ма свидетели и 5 вещи лица по изготвени от тях съдебно-медицинска и съдебно-психиатрична експертизи. По искане на страните съдът допусна при режим на довеждане разпит и на други двама свидетели.

Съдът постанови делото да се гледа при закрити врати, както и с участието на резервен съдебен заседател. Делото се разглежда от разширен съдебен състав от двама съдии и трима съдебни заседатели, предвид тежестта на престъплението.

Като граждански ищци и частни обвинители бяха конституирани всички близки роднини на пострадалия. Те ще бъдат представлявани от трима процесуални представители. Седем е броят на гражданските искове, а общият им размер е 1 180 000 лева за причинените им нематериални щети.

Припомняме, че случаят стана известен, с това че потресе обществеността. Непосредствено след извършване на деянието, подсъдимият според обвинителния акт пренесъл трупа в изоставен двор, където направил опит да го разчлени. Отказвайки се по-късно от това намерение, обвил трупа в одеало, качил го в багажника на лек автомобил и го закарал до гориста местност край селото, където го залял с нефтопродукт и го запалил. Трупът на пострадалия е намерен четири дни след тази дата.

Междувременно, въпреки че имал резервация за полет до Лондон за 20.09.2018г., подсъдимият напуснал страната с полет за Истанбул Р.Турция и се укривал до задържането му от турските власти на 31.03.2019г. На 17.07.2019г. е екстрадиран в РБългария и до момента е с мярка „Задържане под стража“, която Окръжния съд-Шумен потвърди и днес.

shumenonline.bg

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!