BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Трус във ВиК: Отстраниха инж. Галин Ганчев и ПР-а Камен Андонов

Заради изнесена невярна информация, която се тиражирала в медиите, от днес, от длъжност са отстранени инж. Галин Ганчев, който ръководеше експлоатационен район Шумен и PR на дружеството Камен Андонов. Това съобщи на извънредна пресконференция преди броени минути новият управител на ВиК Шумен Жанета Панайотова.

Потърсени за коментар от местната медия, по повод изказване на министъра на околната среда и водите Емил Димитров, в което от парламентарната трибуна заявил „Вие доскоро нямахте водомер на промишлената зона“ , инж. Ганчев и PR Андонов заявили, че твърдението не било вярно и, че някой му е дала грешна информация.

Инж. Ганчев категорично заявил, че най-вероятно министърът визира Индустриалния парк в Шумен, но паркът си имал водомерен възел и уверил медията, че в Индустриалния парк има водомер още от 2013 г., когато е започнал да работи като самостоятелна зона. Водомерът на Индустриалния парк бил монтиран през 2013 г. от собственика на зоната, а ВиК – Шумен периодично подменяла съоръжението, тъй като имало срок на годност.

PR-ът пък определил репликата на екоминистъра като приказки на „на-ангро“.

„В информацията беше казано, че през 2013 година е монтиран главен водомер. Да, има такъв, който през септември 2019 г. забелязахме, че той не функционира адекватно. Предприехме мерки и го подменихме с нов.  Не след дълго констатирахме, че показанията му не са адекватни. Тогава монтирахме два общи разходомера, като разделихме Индустриалния парк на съответните подзони. Дейностите на монтаж се осъществяват и в момента. Отчитането от тях ще става дистанционно. Ще търсим техническо решение за нов главен водомер, който ще бъде на различно място от досегашното“, обясни главният инж. на дружеството Тодор Стоев.

„Считаме че личното отношение и мнение не може да припокрива становище на институция. Некоректно е да се импровизира с официална информация. Само можем да им благодарим, че са отделили толкова години работа в дружеството“, така Панайотова коментира раздялата с инж. Ганчев и пресаташето Андонов.

Загубите на вода не могат да бъдат изчислени, а причината за некоректното им отчитане към момента е неясна.

Ресурсът, който разходва „Индустриалния парк“ е малко на 1 000 куб. м. вода

shumenonline.bg

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!