BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

СУ „Сава Доброплодни“ – Шумен и Научно – образователен център STEAM ще отбележат съвместно Световния ден на океана

СУ „Сава Доброплодни“ – гр. Шумен и Научно – образователен център STEAM – гр. Шумен подготвят съвместно отбелязване на Световния ден на океана – 8 юни. Инициативата ще се проведе на 08 юни 2021 г., от 12.30 ч. в двора на училището. Целта на събитието е учениците да се запознаят с проблемите по опазване на океаните, да станат част от световната общност, отбелязваща този ден, прилагайки на практика идеите на STEM/STEAM обучението в неформална учебна среда.

Присъстващите ще имат възможност да наблюдават и участват в провеждането на различни опити по физика, химия, география и биология, свързани с основни понятия в тези дисциплини, отнасящи се до процесите в океана и неговите обитатели. Това ще помогне участниците да научат повече за океана, да разберат неговото влияние върху нас и нашето влияние върху океана.

Датата 8 юни е определена за Световен ден на океана по инициатива на участниците в Конференцията на ООН за околната среда и развитието в Рио де Жанейро, Бразилия (3-14 юни 1992) и оттогава започва да се отбелязва неофициално. През 2009 година започва официалното честване на Световния ден на океана.

През 2021 г. г., денят на океана ще се отбележи с темата „Океанът: живот и поминък“.

Източник: strelabg.com

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!