BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Сурилов и Здравков водят на рали „Стари столици“

Шуменският екипаж Мартин Сурилов и Здравко Здравков водят в класирането след първия състезателен ден на 52-рото издание на рали „Стари столици“.



Сурилов записа четири етапни победи в днешната надпревара. Втори в подреждането на 8,7 секунда след Сурилов е Пламен Стайков с навигатор Рафи Кадир. На трето място е екипажът Мирослав Ангелов/ Георги Гаджев на 1,07.5 мин от първия във временното класиране на ралито.

„Предпазихме се от грешки и държахме темпо. Днешният ден мина добре. Борбата е за всяка секунда и не трябва да се отпускаме. Разликата е малка и в никакъв случай състезанието не е решено“, каза минути след края на първия състезателен ден Мартин Сурилов.

Пламен Стайков отчете грешки в представянето си първия ден, но в надпреварата утре ще даде всичко от себе си, за да избие разликата.

Първият състезателен ден бе белязан от инцидент, станал на около два километра след старта на втория за деня скоростен етап „Върбица“. Форлойферите Георги Чакъров и Славчо Пламенов преустановиха участието си след като напуснаха трасето. Двамата са добре, автомобилът бе преместен от платното с пътна помощ.

Инцидент претърпя и екипажът Николай Георгиев/ Георги Цонев от АСК Флат Аут с БМВ М 3 №17. Двамата се удариха в крайпътна мантинела, поради което преустановиха участието си в състезанието. Пилотът и навигаторът са добре. Участниците след стартов номер 20 преминаха до края на отсечката  свободно, поради невъзможност  за обезопасяване на трасето от излязлата на пътното платно мантинела. Инцидентът доведе до отмяна на СЕ „Кота 1008“.

Заради скъсан носач участието си преустановии екипажът Ясен Обретенов/ Калоян Шантанов с БМВ от АСК Флат аут.

Надпреварата продължава утре от 9.30 часа с етапите край Шумен – „Пивовара“ 1 и 2, „Лозево“ 1 и 2  и „Валерий Великов“. Всички отсечки ще бъдат затворени за движение един час преди стартирането на първия автомобил.

shumenonline.bg

Материалът Сурилов и Здравков водят на рали „Стари столици“ е публикуван за пръв път на Shumenоnline – На един дъх разстояние от събитията.

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!