BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Спокойна е обстановката на КПП-тата в Шумен

Спокойна е обстановката на изградените контролно-пропускателните пунктове в Шумен , установи при  проверка директорът на ОДМВР- Шумен ст. комисар Ялчън Расим. Полицейските служители, ангажирани с контрола на входа и изходите на областния център докладваха, че преминаващите са наясно с какви документи трябва да разполагат и са им подготвени предварително. Така няма опашки и струпвания, потокът е регулярен. По-интензивно е движението сутрин, когато хората се придвижват към работните си места и вечер след работа. Прави впечатление, че възрастните хора спазват предписаното им за пазаруване часово време от 8:30 до 10:30 часа– в този часови диапазон в града идват хора, в населените места на които няма хранителни магазини и аптеки. „Благодаря на всички съвестни граждани, които стриктно спазват въведените мерки. Тази нощ от контролно-пропускателните пунктове са върнати трима, които не са имали  важна необходимост да влязат в града. Напомняме, че въведените мерки имат за цел да  запазят нашето и здравето на близките ни, а това може да стане с ограничаване на социалните контакти“, заяви директорът на шуменската полиция.

1337 е общият брой извършени проверки от полицейски служители на лица, поставени под карантина след завръщането им от страни с усложнена епидемиологична обстановка. „Установени са 27 нарушения. За неспазване на карантината са образувани 7 досъдебни производства и 20 преписки, материалите по които са изпратени в РП- Шумен, допълни ст. комисар Расим.

Напомняме, че издадените от здравния министър заповеди трябва да се спазват.По  обособените за сядане места не следва хората да  се събират и да седят по пейките и местата за отдих. Това ще се счита за нарушение. При констатиране на такова в паркове и градинки полицейските служители първо ще предупреждават, а след това ще съставят актове за административно нарушение.

Източник: strelabg.com

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!