BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

СК „Шуменска крепост“ е отборен шампион на страната за 2020 година

Снимка: Българска конфедерация по кикбокс и муай тай

11-годишната Никол Мартинова откри с акапелно изпълнение на националния химн Държавното първенство по кикбокс в Шумен. То се провежда този уикенд при отличната организация от страна на СК “Шуменска крепост” и при спазване на всички противоепидемични мерки. Това съобщиха организаторите на състезанието.
Официалната част на днешният ден започна с годишно награждаване на шампионите за 2020. Българската Конфедерация по кикбокс и муай тай (БККМТ) връчи купите на класиралите се в топ 10 отбори в дисциплините на ринг и татами, както и топ 3 в муай тай.
Призът за отборен шампион на 2020 в ринговите дисциплини грабнаха домакините от СК “Шуменска крепост”. След награждаването старши треньорът на клуба Галин Методиев заяви:
„Въпреки пандемията съм доволен, че състезанието преминава по план. Искам да благодаря на всички състезатели и треньори, че спазват указанията на организаторите и стриктно спазват наложените мерки. Това означава също, че кикбоксът е спорт, който изключително много възпитава. И докато някои си мислят, че това е само силов спорт, всъщност той учи на дисциплина и създава характер в подрастващите не само като състезатели, но и като личности.“
На въпрос от страна на екипа ни на какво според него се дължи големият брой заявки за участие, Методиев допълни:
„От една страна причината е естествено пандемията, заради която състезателите не можеха да тренират и да се явяват на турнири дълго време. От друга, нашият град винаги е много харесван и заради историческия дух, който носи. Може би районът около Мадарския конник има някакво магнитно привличане и на хората им харесва да идват и да се състезават тук. Що се отнася до развитието на турнира за нас, дотук нещата се случват по план, но нека да видим какво ще стане и утре и оставим коментарите за неделя.“
Челната тройка в дисциплините на ринг за 2020 оформиха СК Боил – Варна и СК Тангра – Свиленград. При дисциплините на татами първи станаха СК Стар Тийм – София, а техни подгласници – СК Масару – София и СК Радулов – София. При муайтай-ците шампиони са СК Терес – Пловдив, следвани от СК Аргус – Варна и СК ТИМ – Варна.
140 двубоя са предвидени да се изиграят през днешния ден. От екипа на БККМТ припомнят, че Държавното първенство в Шумен се провежда без публика и още веднъж приканват за спазване на епидемичните мерки от страна на присъстващите.
Припомняме, че Държавното първенство по кикбокс започна още вчера и ще продължи до 7-ми март (неделя). Заявки за участие са подали 356 състезатели от 56 клуба от цялата страна. В петък се изиграха общо 54 двубоя, а за събота са предвидени рекордния брой от 140 срещи.
24shumen.com

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияШест жертви на COVID-19 за два дни в Шуменско

loading…

Източник: 24Shumen.COM

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!