BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Силистренец държи рекорда за най-висока скорост на пътя в Шуменско

Високата скорост е сред най-честите причини за настъпване на тежки пътнотранспортни произшествия с пострадали участници в движението. За да се ограничат предпоставките за възникването им контролът на скоростните режими ще продължи.
162 км/ час е „рекордът“ поставен по време на специализираната полицейска операция за скорост през изминалата седмица на територията на ОДМВР – Шумен. Оказва се, че това е най-високата скорост от началото на годината до момента извън рамките на населени места. Водачът на лек автомобил „Инфинити“ със силистренска регистрация е бил заснет от мобилна камера по пътя Шумен- Силистра, на разклона за Хитрино на 22 април малко след 13.00 часа. Мястото е избрано за контрол от пътните полицаи заради това, че е с повишена опасност от настъпване на пътнотранспортни произшествия. Ограничението на скоростта в този участък е 90 км/ час. На водача ще му бъде съставен акт. Заради системно нарушаване на скоростните режими освен парична глоба в размер на 1 500 лева каквато се предвижда по закон ще бъде лишен от правото да управлява за срок от 6 месеца. От началото на годината до момента са му издадени 12 електронни фиша за превишена скорост. Всички са платени.
През месец януари най-високата скорост е засечена на входа на село Градище. При ограничение от 90 км/ час водач на лек автомобил „Фолксваген Пасат“ е бил установен да преминава със 150 км/ час. Глобата му, в размер на 1300 лева е платена.
През февруари най-високото превишение на скоростта е с 55 км/ час. Засечен е водач на лек автомобил „Мазда“ 6, който е преминал с 145 км/ час при ограничение на скоростта от 90 км.
„Рекордът“ през март е 140 км/ час на участък, на който максимално разрешената скорост е 90км/ час. На водача на лек автомобил „Мерцедес“ е издаден електронен фиш в размер на 400 лева. Глоба в размер на 850 лева е наложена на водачи на леки автомобил „Ауди“ А5 и „Нисан Патфайндър“, които извън рамките на населено място при ограничение на скоростта от 60км/ час са преминали със 136 км/ час.
През април са издадени електронни фишове за превишена скорост на три дами. 800 лева е санкцията на водач на лек автомобил „Ауди“ А8, преминал със 131 км/ час при ограничение на скоростта от 60 км/ час. Електронен фиш за превишение на максимално разрешена скорост е издаден на водач на „Дачия Дъстър“. За превишение от 70 км/час над разрешените 60 глобата е 750 лева. Електронен фиш за превишена скорост от 59 км/ час над максимално допустимата от 60 км/ час е издаден и на водач на лек автомобил Фолксваген. За нарушението глобата е в размер на 650 лева.

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияЛек спад на безработицата през март в областта

loading…

Източник: 24Shumen.COM

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!