BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Първо място в Малта за 8-годишната Виктория Пощарова от Шумен

Поредно международно отличие донесе малката Вики Пощарова за своя град и за България. Този път престижната награда е от интернационалния конкурс за вокални изпълнители Golden Voice – в Малта, където Вики се състезава в категория Евровизия. Деца от цял свят премериха сили и умения в надпреварата, но журито избра Вики за победител. Новината дойде броени дни, след като Вики получи заслужени първи места в изключително оспорвания международния конкурс „Silver Yantra“ – Велико Търново, и в онлайн състезанието INTERNATIONAL MUSIC & DANCE OLYMPIAD 2021.

Въпреки, че е само на осем години, от началото на годината малката певица завоюва призови места в над 20 национални и международни конкурси в България, Сърбия, Италия, Беларус, Испания, Молдова и Япония. За първи път тази година Вики успя да се пребори за най-високото отличие в конкурсите – Grand Prix Junior и то цели два пъти, преборвайки доста по-големи деца –  на международния конкурс за вокални изпълнители „Art Stars“ – Варна, и в телевизионния фестивал „Junior’s Hope“ – Молдова.

Вики е възпитаничка на СУ „Панайот Волов“ гр. Шумен, работи активно и с вокалния си педагог Жарина Танева. В момента се подготвя за следващите си участия в страната и чужбина и се надява отново да донесе отличие и повод за гордост за града и страната ни.

Източник: strelabg.com

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!