BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Проф. Кантарджиев: През есента случаите на COVID-19 ще са само в отделни места или семейства

„Мисля, че есента ще имаме вече малко случаи и ще са само в отделни места, колективи и семейства. Дай Боже хората да си носят маските, да не се събират и сега да не се събират на закрито и ваксинацията да върви“, коментира проф. Тодор Кантарджиев. Той отчете, че страната ни показва напредък в последните дни, като заболеваемостта на 14-дневна база е спаднала под 400 на 100 000 души население.
Обнадеждаващите данни не означават, че третата вълна е преминала. „Много хора са в болницата и много хора са болни. Това, което притеснява здравните власти, са хората, които умират. Обикновено, когато се излиза от пик на заболяемост, още 2-3 седмици смъртността расте и броят на хората в болници остава постоянен. Това е така, защото новият британски вариант е характерен с това, че засяга по-млади хора и второ – заболяването, когато е в болница, продължава по-дълго време”, каза още проф. Кантарджиев.
24shumen.com

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияРегионален етап на Националното състезание „Млад фермер” се провежда в Шумен

loading…

Източник: 24Shumen.COM

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!