BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

При съседите: Община Антоново обяви частично бедствено положение заради поройните дъждове

Илюстративна

На сигнали за наводнени къщи и паднали дървета вследствие обилни дъждове са реагирали днес екипи на РДПБЗН-Търговище, съобщиха от регионалния пресцентър на ОДМВР. Пожарникарите и в момента работят по отводняване на наводнени къщи, отстраняване на паднали дървета и големи клони и събрали се наноси по пътищата между някои населени места в община Антоново вследствие покачване нивото на реки и дерета. На място са четири екипа на пожарната, които са съоръжени с мотопомпи – по два екипа на РСПБЗН-Антоново и на РСПБЗН-Търговише. До момента екипи на пожарните служби са отводнили 7 наводнени къщи в село Стара речка, което е най-засегнатото от природното бедствие село в община Антоново.
Пожарникарите са отстранили и 15 паднали от бурята дървета в същото село, както и паднали дървета в селата Стеврек и Черни Бряг. Няма пострадали хора, нито животни. Не се е наложило да се предприеме евакуиране. Със заповед на кмета на община Антоново в някои от селата в нея е обявено бедствено положение.
Днес най-засегнатите места бяха посетени от областния управител Станимир Парашкевов, директора на ОДМВР-Търговище ст. комисар Мариан Михайлов, директора на РДПБЗН-Търговище комисар Стефан Стефанов, началника на РУ-Омуртаг гл. инсп. Борислав Борисов. Спасителните дейности продължават.
Залятото от вода село Ставрек, може да видите тук.
24shumen.com

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияДеца от 4 тима в футболна надпревара на турнир в Каспичан
Следваща статияЖълт код в Шуменско за дъждове и гръмотевични бури в неделя










loading…

Източник: 24Shumen.COM

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!