BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Президентът Румен Радев удостои училище във Върбица с почетен знак по повод 24 май

Президентът Румен Радев удостои български училища от цялата страна с отличия по повод 24 май – Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост. Дванадесет учебни заведения получиха почетен знак на държавния глава, а две професионални гимназии – плакет „Св. св. Кирил и Методий“ на президента. Тази година всяко от отличените училища чества знаменателна за развитието на просветното дело годишнини. Наградените училища имат и ключова роля за образованието на поколения млади хора.
Средно училище „Свети Паисий Хилендарски“ във Върбица, което тази година отбелязва 160-годишнина от създаването си бе отличен с почетен знак на президента.
Почетен знак получават и Профилирана гимназия с преподаване на чужди езици „Екзарх Йосиф“ в Разград, която чества 160 години от поставяне началото на образование на български език, Средно училище „Христо Ботев“ в Нова Загора и Средно училище „Христо Ботев“ в село Горна Малина за 155-годишнината си.
С президентско отличие Румен Радев награждава Средно училище „Христо Смирненски“ в Гурково, основано преди 165 години.
Президентът Румен Радев удостоява с почетен знак на държавния глава Основно училище „Филип Сакелариевич“ в Свищов, което чества 205-годишнината от основаването си. За 185 г. от нейното създаване е отличена Националната Априловска гимназия в Габрово, както и Профилираната гимназия „Иван Сергеевич Аксаков“ в Пазарджик, която тази година отбелязва 175-ата си годишнина. Президентът награждава Средно училище „Васил Левски“ в град Кула за 190 години от поставяне на началото на учебен процес на български език.
Хуманитарна гимназия „Св. св. Кирил и Методий“ в Пловдив е удостоена с почетен знак по повод 170-годишнината от основаването й, както и за утвърждаване стандартите на съвременно светско образование. Средно училище „Христо Ботев“ в Никопол, създадено преди 170 години, също е удостоено с почетен знак на държавния глава. По повод 170 години от въвеждането на светско образование на български език е отличено и Средно училище „Неофит Рилски“ в Харманли.
Държавният глава Румен Радев отличава с плакет „Св. св. Кирил и Методий“ на президента Професионалната гимназия по лозарство и винарство „Александър Стамболийски“ в Плевен и Професионалната гимназия по дървообработване и вътрешна архитектура “ Йосиф Вондрак“, Русе.
Снимка: Фейсбук, СУ „Св. Паисий Хилендарски“ – Върбица
24shumen.com

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияСимфониета Шумен с празничен концерт на открито

loading…

Източник: 24Shumen.COM

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!