BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Поискаха оставката на Николай Колев от ПП с покана за кауза в подкрепа на социално слаби деца

Две от общинските структури на „Продължаваме промяната“ в Шуменска област обявиха, че снемат доверието си и искат оставката на областния координатор на партията Николай Колев. Несъгласие с едноличното управление на Колев заявиха на пресконференция днес пред медиите председателите на общинските структури в Шумен и Велики Преслав – Анатоли Стрелков и Пламен Петров.

За да си осигурят медийно внимание двамата прибегнали до стратегията да излъжат шуменските журналистите, обявявайки чрез информационната агенция БТА, покана за пресконференция по повод откриването на нов търговски обект на верига за детски играчки (на КОМСЕД АД), която щяла да организира инициатива за отдаване на ненужни играчки на социално слаби деца.

Вместо представители на компанията, деца и младежи на пресконференцията цъфнаха двамата общински представители на „Продължаваме промяната“.

Пред шуменските журналисти Стрелков и Петков изтъкнаха като основен мотив изключително слабите резултати на Николай Колев на последните местни избори за кмет на община Шумен. Двамата посочиха още системно създаване на „интриги“ и „натиск“ от страна на Колев към членове на партията. От месеци пък не се провеждали областни събрания. Против едновластния ръководител на областната структура се подписали 10 от 20 членове на партията във Велики Преслав. Двамата председатели твърдят, че Колев дори си послужил със заплахи, обръщайки се към Петров със „свършено е с теб“ и др. Освен това имал и тесни отношения с БСП и други партии.

„Това решение беше взето трудно. Взето е вследствие на системно пренебрегване на членове на структурата, на съвети, на консултации. Господин Николай Колев започна да си позволява да ръководи структурата самосиндикално. За нашето решение сме уведомили органите на партията. Докато продължавам да бъда на поста като общински председател, оттеглям доверието си от Колев. На този етап не мога да продължа каквато и да е съвместна дейност. Аз лично не съм доволен от резултата на местните избори“, обясни Анатоли Стрелков.

По думите му имало и други членове на партията, които засега не желаели да изкажат официално позицията си на неодобрение с едноличното управление на Колев.

Какво ще се случи с областната структура на „Продължаваме промяната“ в Шуменска област ще реши Изпълнителният съвет на партията. Стрелков и Петров са изпратили писма до двамата съпреседатели на „Продължаваме промяната“ Асен Василев и Кирил Петков. В област Шумен партията има свои структури в Шумен, Велики Преслав, Смядово, Каспичан и Нови пазар.

Председателят на шуменската структура заяви готовност да се оттегли от поста си, ако това се наложи. Стрелков бе категоричен, че няма претенции за ръководни постове в партията, няма и конфликти с други лица от структурата.

Неморалната си постъпка да покани медиите в Шумен на пресконференция, използвайки благородна кауза, социално слаби деца и чужда търговска марка, Стрелков обясни така:

„Убеден съм, че, ако анонсът беше този, който е последния подаден, вие нямаше да присъствате на тази среща. Нашият ход няма отношение към медиите. Отношението ни е към методите и начините, с които си борави господин Колев“ и отрече да е излъгал медиите.

На журналистически въпрос „Комсед АД знае ли, че използвате името им“, той отговори, че „Няма такава фирма“.

Потърсен за коментар областният председател на „Продължаваме промяната“ Николай Колев заяви за shumenonline.bg, че ще изкаже позицията си в следващите дни.

Отцепници напускат ИТН Шумен

Припомняме, че преди да влезе в редиците на „Продължаваме промяната“ Анатоли Стрелков споделяше възгледите на друга политическа формация, тази на партията на Слави Трифонов „Има такъв народ“. Не след дълго Стрелков обяви пред медиите, че напуска ИТН.

ИТН Шумен: Няма отцепили се, има изключени за неморално поведение

Тогавашното ръководство на партията пък контрираха, че няма отцепили се, а има изключени за неморално поведение.

shumenonline.bg

 

Материалът Поискаха оставката на Николай Колев от ПП с покана за кауза в подкрепа на социално слаби деца е публикуван за пръв път на Shumenоnline – На един дъх разстояние от събитията.

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!