BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Още 4-ри забрани падат от днес, купуват шлемове за детските заведения

С решение на Общинския кризисен щаб и със заповед на кмета на община Шумен от днес, 22 май, се отваря за движение на превозни средства пътят на Шуменското плато в отсечката от паркинга в района на Шуменската крепост до Информационния център на Мемориалния комплекс „Създатели на българската държава“.

Детските градини и ясли в Шумен отварят на 1 юни. Любомир Христов информира щаба, че общината ще закупи допълнително още 755 предпазни шлемове, които ще бъдат предоставени на персонала в детските заведения. Ще бъдат извършени безплатни изследвания за чревни паразити на децата, които се завръщат в детските ясли и градини, въпреки че според указанията  на здравния и образователния министър няма да се изискват служебни бележки от личния лекар и документ за направени такива изследвания. Остава в сила изискването родителите да представят декларация за информирано съгласие и споделена отговорност при постъпване на детето в съответното детско заведение.

На заседанието на Общинския кризисен щаб днес беше решено също да отпадне и  забраната за продажба на непакетиран сладолед и пуканки на открито.

Остава забраната за функциониране на пазара, който се организира на частен терен в района на мотопистата в края на града, докато не се уреди нормативно неговото съществуване.

shumenonline.bg

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!