BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Отменят допълнителните противоепидемични мерки в Шуменско

Снимка: 24shumen.com

Областният кризисен щаб в неприсъствено заседание днес взе решение, с което препоръчва да бъде отменена Заповед РД-01-79 от 31.03.2021 г. на директора на РЗИ-Шумен, считано от утре – 24 април, съобщиха от пресцентъра на Областна администрация. Причината е отчетената трайна тенденция за намаляване на заболеваемостта от COVID-19 в региона, която към днешна дата е 331 на 100 000 души население.
Отпадат изискванията пазаруването в големите търговски обекти да се извършва задължително с количка, както и в търговските обекти на открито да се работи само със защитни маски за лице.
Дава се възможност външни лица – танцови, спортни, театрални и др. състави, които използват материалната база на училищата, да възобновят дейността си. Премахват се и ограниченията за посещенията в пенсионерските клубове и клубове на хора с увреждания на територията на област Шумен.
Отпадат забраните за провеждане на изложби, базари и други на животни и животински продукти на територията на област Шумен, както и посещението на пазари тип „Битаци”.
Областният кризисен щаб призовава гражданите да спазват всички противоепидемични мерки, въведени в страната със заповед на министъра на здравеопазването – носене на предпазни маски на закрито, физическа дистанция и дезинфекция.
24shumen.com

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияВ Шумен ваксинират с „Модерна” възрастни хора

loading…

Източник: 24Shumen.COM

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!