BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Общински съвет – Велики Преслав обяви конкурс за управител на МБАЛ

ОБЩИНСКИ СЪВЕТ – ВЕЛИКИ ПРЕСЛАВ

О Б Я В А

1. Открива процедура за провеждане на конкурс за възлагане на управлението на „МБАЛ – Велики Преслав“ ЕООД гр. Велики Преслав, ЕИК: 127513804, със седалище и адрес на управление: гр. Велики Преслав, ул. „Любен Каравелов” № 51, за срок от 3 (три) години.
2. Начин на провеждане на конкурса: Конкурсът да се проведе на три етапа:
I етап – проверка на съответствието на представените документи с предварително обявените изисквания;
II етап – представяне от кандидатите на Програма за развитието и дейността на лечебното заведение за тригодишен период;
III етап – събеседване с кандидатите.
3. Определя следните изисквания към кандидатите за участие в конкурса:
– да притежават образователно-квалификационна степен „магистър“ по медицина, съответно дентална медицина, и квалификация по здравен мениджмънт или лица с образователно-квалификационна степен „магистър“ по икономика и управление с призната специалност по медицинска информатика и здравен мениджмънт или по икономика на здравеопазването;
– да имат най-малко пет години трудов стаж като лекар, съответно лекар по дентална медицина, или икономист; кандидатите, притежаващи образователно-квалификационна степен „магистър“ по медицина, съответно дентална медицина, да имат придобита специалност;
– да не са осъждани на лишаване от свобода за умишлени престъпления от общ характер, освен ако са реабилитирани.
4. Необходими документи:
4.1. Заявление до Председателя на Комисията за провеждане на конкурса за възлагане на управлението на „МБАЛ – Велики Преслав” ЕООД за участие в конкурса. Заявлението заедно с необходимите документи се подава в запечатан непрозрачен плик.
4.2. Професионална автобиография.
4.3. Документ за придобита образователно-квалификационна степен (заверено копие).
4.4. Документ за придобита специалност (заверено копие).
4.5. Документ за трудов стаж (заверено копие).
4.6. Свидетелство за съдимост (оригинал).
4.7. Документ за членство в БЛС за кандидатите с образователно-квалификационна степен „магистър“ по медицина.
4.8. Програма за развитието и дейността на „МБАЛ – Велики Преслав” ЕООД за тригодишен период на хартиен и на магнитен носител в отделен запечатан плик.
4.9. Други документи по желание на кандидата, удостоверяващи професионалната и образователна му квалификация.
4.10. За участие в конкурса се подават:
– Заявление (може да се получи в деловодството на Общински съвет – Велики Преслав, ул. „Борис Спиров“ № 58, ет. 4, стая № 402, тел.: 0538/48242);
– два отделни непрозрачни плика, както следва:
1. Плик № 1 съдържа документите, изброени в т.4.2.-4.7. и 4.9.;
2. Плик № 2 съдържа програмата по т.4.8. на хартиен носител, ведно със запечатан плик, в който е поставена същата и на електронен носител.
Плик № 1 и Плик №2 се поставят в един общ запечатан, непрозрачен плик, надписан с името на кандидата, лечебното заведение, за което кандидатства и телефон за връзка.
Заявленията (т.4.1.) се завеждат в деловодството на Общински съвет – Велики Преслав, в специален регистър по реда на тяхното постъпване. За всяко подадено заявление се издава удостоверение (по образец), в което се посочват: името на подателя, датата и часът на приемането му.
5. Определя следните теми предмет на събеседването:
5.1. Програмата за развитието и дейността на лечебното заведение, представена от кандидата, включваща цялостната визия на кандидата за развитието и управлението на лечебното заведение в следващия 3 (три) годишен период; Място и роля на „МБАЛ – Велики Преслав“ ЕООД в предоставянето на здравни услуги в региона, повишаване качеството на медицинско обслужване, финансова политика, бъдещо развитие.
5.2. Анализ на финансово-икономическото състояние на лечебното заведение, ресурсна и кадрова обезпеченост, основни проблеми, цели, приоритети и перспективи за развитие на „МБАЛ – Велики Преслав“ ЕООД.
5.3. Нормативната уредба в областта на здравеопазването. Органи на управление в лечебното заведение, нормативна база за функционирането му.
5.4. Приоритети и виждания за финансовата политика на дружеството.
5.5. Проверка на комуникативни, управленски и организационни способности.
5.6. Проверка на способност за обективна преценка. Комисията има право да зададе и други допълнителни въпроси от областта на здравния мениджмънт, действащата нормативна уредба, прилагана при управлението на лечебното заведение.
Критериите за оценка на разработената Програма за развитието и дейността на дружеството за тригодишен период, както и тези за формиране на оценка от проведеното събеседване са съобразно изискванията на Наредба № 9 от 26.06.2000 г. за условията и реда за провеждане на конкурси за възлагане на управлението на лечебни заведения по Закона за лечебните заведения, издадена от министъра на здравеопазването.
6. Срок и място за подаване на документите: 30 (тридесет) календарни дни след датата на публикуване на обявата в национален и/или местен всекидневник, на сайта на Община Велики Преслав, в сградата на Община Велики Преслав на определените за това места. В случай, че последният ден на срока е неприсъствен, този ден не се брои и срокът изтича на следващия присъствен ден.
Документите за участие в конкурса се приемат в деловодството на Общински съвет – Велики Преслав в запечатан плик, ет. 4, стая № 402, тел.: 0538/48242 всеки работен ден от 08:00 ч. до 12:00 ч. и от 13:00 до 17:00 ч., в срок от 09.07.2020 г. до 07.08.2020 г. (включително).
7. Конкурсът ще се проведе на петия ден след изтичането на срока по т. 6 на 12.08.2020 г. от 10:00 ч. в заседателната зала на Общински съвет – Велики Преслав, ул. „Борис Спиров“ № 58, ет. 4, стая № 406, като може да продължи на следващия работен ден. В случай, че този ден е неприсъствен, конкурсът ще се проведе по същото време на следващия присъствен ден.
8. Етапи за провеждане на конкурс за възлагане на управлението на „МБАЛ – Велики Преслав“ ЕООД:
8.1. В деня, определен за провеждане на конкурса, комисията отваря пликовете по реда на тяхното постъпване в присъствието на явилите се кандидати, подали заявление за участие.
8.2. Пликът с разработката на Програма за развитието и дейността на „МБАЛ – Велики Преслав” ЕООД се отваря, ако заявлението и документите на кандидата отговарят на изискванията по т.4.2.-4.7. и 4.9.
8.3. До събеседване се допускат кандидати, получили оценка на Програмата за развитие и дейността на „МБАЛ – Велики Преслав” ЕООД за тригодишен период не по-ниска от Мн. добър (4,50). Оценката се формира въз основа на следните критерии (Приложение № 1):
– Съответствие на проекта с нормативната уредба;
– Съответствие на формулираните цели и задачи с вида на лечебното заведение и с предмета на дейност;
– Анализ на здравно-демографски и здравно-икономически показатели;
– Съответствие на разработения проект с обективното състояние на лечебното заведение;
– Логическа структура на разработката;
– Степен на практическо прилагане на придобитите теоретични познания.
8.4. Оценката на проведеното събеседване се формира въз основа на следните критерии (Приложение № 2):
– Обосновано представяне на приоритетите и задачите на лечебното заведение;
– Степен на познаване на нормативната уредба;
– Способност да се планират и взимат управленски решения;
– Административни умения, професионални и делови качества;
– Комуникативни способности и организационни способности;
– Способност за обективни преценки и представяне на адекватно разрешение на конкретен проблем.
8.5. Оценката по т. 8.3. и т. 8.4. се формира по шестобалната система, като най-високата оценка е Отличен (6) при точност на оценката 0,25. Оценките на комисията се формират като средноаритметично от оценките, поставени от всеки член на комисията за всеки от критериите по т. 8.3. и т. 8.4.
8.6. Класират се кандидатите, получили средноаритметична оценка от разработката на Програмата за развитие и дейността на „МБАЛ – Велики Преслав” ЕООД за тригодишен период и от проведеното събеседване не по-ниска от Мн. добър (4,50).
9. В тридневен срок от приключване на последния етап на конкурса комисията изготвя протокол, с който предлага за одобрение на общински съвет кандидата, класиран на първо място, и класирането по ред на следващите участници.
10. Информация относно структурата, бюджета, медико-статистически и икономически показатели, числеността и щатното разписание на персонала на „МБАЛ – Велики Преслав” ЕООД може да се получи от датата на публикуването на обявата до изтичане на срока по т. 6 в деловодството и счетоводството на „МБАЛ – Велики Преслав” ЕООД.

Източник: 24Shumen.COM

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!