BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Община Шумен няма да вдига местните данъци и такси за 2022 година

Местните данъци и такси в община Шумен няма да се вдигат за 2022 година. Това заявиха от местната администрация на заседанието на Постоянната комисия по „Бюджет и финанси”.
С 5 гласа „За” и по един „Против” и „Въздържал се” Комисията прие актуализацията на бюджетната прогноза за постъпленията от местни приходи и разходите за местни дейности за периода 2021-2024 г. на Община Шумен. Предвижда се завишаване на размера на кредита, който Община Шумен смята да тегли, на 20 милиона лева.
Нов момент е включването на проекти, които Община Шумен смята да реализира с финансиране от държавния бюджет. Сред тях са вторият етап на реконструкцията и реновирането на Градския стадион „Панайот Волов”, за който се искат 30 милиона лева, благоустрояване на кварталите „Боян Българанов”, „Еверест” и „Дивдядово” за 15 милиона лева, укрепване на бреговете на р. Енчова за 3 милиона лева и обновяване на ул. „Асен Златаров” за 1 милион лева.
Бюджетната комисия единодушно подкрепи предложението за покачване на минималните тарифи за таксиметров превоз в община Шумен и увеличението на план-сметката за местния референдум в с. Мадара.
24shumen.com

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияОще две улици във Велики Преслав с нови табели

loading…

Източник: 24Shumen.COM

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!