BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Националните кръгове на ученическите олимпиади ще се проведат в края на юни

Pixabay.com

Учениците ще могат да се явят на националните кръгове на олимпиадите освен на 27 и 28 юни, в още два дни – на 29 и 30 юни, съобщиха от пресцентъра на Министерството на образованието и науката. Промяната в заповедта на просветния министър е направена, за да могат класираните на повече от една олимпиада, да се явят и на други, ако желаят.
На 27 юни от 8.00 часа ще се проведе националният кръг на олимпиадите по химия и опазване на околната среда, философия, информационни технологии, руски и италиански език и състезанието „Знам и мога“. В същия ден от 14.00 часа ще са олимпиадите по немски, френски и испански език, както и по астрономия.
На 28 юни от 8.00 часа ще бъдат олимпиадите по български език и литература, по физика и по гражданско образование. След обяд в този ден са кръговете по история и цивилизации, математическа лингвистика и информатика.
На 29 юни от 9.00 часа е олимпиадата по математика за учениците от VII клас – по региони.
На 29 и 30 юни от 9.00 часа е олимпиадата по математика за учениците от VIII до XII клас, която се провежда НПМГ в София.
От 14.00 часа на 29 юни са кръговете по география и икономика и по английски език.
Учениците ще имат възможност да проверят знанията си по биология и здравно образование на 30 юни от 14.00 часа.
На 28 юни ще се състои и Националното състезание „Математика за всеки“ – за ученици от 4 клас, което ще замени останалите математически състезания и дава възможност всички четвъртокласници да бъдат оценени при равни условия. Тогава е и състезанието по природни науки „Акад. Любомир Чакалов“ (химия, физика, биология и география) за ученици от 7. клас, което ще се проведе в София.
Всички олимпиади и състезанието „Математика за всички“ се провеждат на територията на съответния регион, от който са излъчени участниците, с изключение на националния кръг на олимпиадата по математика за ученици от VIII до XII клас.
24shumen.com

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияОтварят кооперативния пазар във Велики Преслав

loading…

Източник: 24Shumen.COM

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!