BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Над 11 000 души подадоха годишна данъчна декларация в НАП – Шумен

Едноличните търговци плащат данък с отстъпка, ако декларират доходите си до 1 юни

11 764 годишни данъчни декларации да облагане на доходите от началото на данъчната кампания са подадени в офиса на Националната агенция за приходи в Шумен към 29 май. След 30 април, когато изтече срокът за подаване на декларации за доходите на физически лица, които не са еднолични търговци и земеделски стопани, които са избрали да се облагат като еднолични търговци са приети 842 броя декларации. Близо 79% от получените в офиса формуляри са изпратени онлайн.
В работните помещения в офис Шумен задължително се спазват въведените със заповедта на министъра на здравеопазването противоепидемични мерки, свързани с дезинфекция и недопускане на лица с прояви на остри респираторни болести (кашлица, хрема и други), спазване на физическа дистанция между лицата най-малко от 1,5 м, както и поставяне на защитни маски от всички служители, когато се намират в закрити обществени места, при контакт с клиенти.
563 000 са подадените годишни данъчни декларации за облагане на доходите от началото на данъчната кампания до момента в страната, съобщиха още от Национална агенция за приходите. Повече от 80% от получените в Агенцията формуляри са изпратени онлайн.
Декларациите, подадени от едноличните търговци, включително плащащи патентен данък, и земеделските стопани, избрали да се облагат като еднолични търговци, до момента са близо 61 000. За тези лица крайният срок за деклариране на доходите е 30 юни 2020 г. Заедно с годишната си данъчна декларация, те подават и декларация образец № 6 с общия размер на дължимите за предходната година осигурителни вноски. Ако желаят да ползват отстъпка от 5% върху дължимия по декларацията данък върху годишната данъчна основа по чл. 28, но не повече от 500 лв., те следва да подадат годишната си декларация и да внесат дължимия по нея данък в срок до 1 юни.
До 30 юни беше удължен и срокът за деклариране и плащане на корпоративен данък /чл. 92 и 93 от Закона за корпоративното подоходно облагане/, данъка върху разходите, данъка върху приходите на бюджетните предприятия, данъка върху приходите от помощни и спомагателни дейности по смисъла на Закона за хазарта, както и на данъка върху дейността от опериране на кораби, припомнят още от НАП.
Приходното ведомство напомня, че подаването на данъчните и осигурителни декларации и документи, както и плащането към бюджета се извършват по електронен път чрез портала за е-услуги: https://inetdec.nra.bg/, с персонален идентификационен код (ПИК) на НАП или електронен подпис.
Информационният център на НАП отговаря на въпроси на клиенти на телефон: 0700 18 700 от 8.30 часа до 18.00 часа в делнични дни на цена, според тарифите на съответния оператор.
24shumen.com

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статия3 години затвор с 5-годишен изпитателен срок за водач, причинил жестока катастрофа край Смядово

loading…

Източник: 24Shumen.COM

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!