BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Мъж от Омуртаг бутна 50 лв. рушвет на катаджия

38-годишен водач  от град  Омуртаг е задържан с полицейска мярка за опит за подкуп на служител от сектор „Пътна полиция“ в областната дирекция. Това съобщават от пресцентъра на полицията в града.

Опитът за подкуп станал вчера око 16.55 ч.  на кръстовището на улиците „Цар Освободител“ и „Трайко Китанчев“ в града.

38-годишният мъж опитал да подкупи със сумата от 50 лв. младши контрольор от сектор „Пътна полиция“ в областната дирекция, с цел контролният орган да не изпълни задълженията по служба – да му състави акт за установяване на административно нарушение за допуснато от него в качеството му на водач на лек автомобил нарушение по Закона за движение по пътищата. Когато управляваният от него автомобил бил спрян за проверка от полицейските служители, водачът хвърлил банкнотата през отворения прозорец на служебния полицейски автомобил. Същият е задържан в РУ-Търговище на основание чл. 72, ал. 1, т. 1 от Закона за МВР. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 304а от Наказателния кодекс по описа на РУ-Търговище.

shumenonline.bg

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!