BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Мустафа Карадайъ избра да е депутат от Шумен

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ е избрал да бъде депутат от Шумен, научи от свои източници 24shumen.com. Припомняме, че той бе водач в две листи на Движението – в 9-и МИР-Кърджали и 30-и в Шумен.
Поставената под №2 в листата Айсел Руфад, която е областен председател на ДПС в Шумен е подала заявление в петък, че се отказва от депутатското си място. Така в 45-ото Народно събрание народните представите на ДПС от областта ще бъдат Мустафа Карадайъ и Хамид Хамид.
Две са местата, спечелени на изборите от ГЕРБ/СДС. Гласоподавателите пращат в парламента сегашния министър на МОН Красимир Вълчев и Илтер Бейзатов. Първият бе водач на листата на ГЕРБ и в Стара Загора, но влиза като депутат от Шумен.
Сигурно е мястото и на водача на листата на БСП в областта Иван Иванов.
Шестият мандат е за Йордан Стоянов от ПП „Има такъв народ“.
Днес е крайният срок, в който избраните в два района народни представители са длъжни да заявят в ЦИК коя листа желаят да представляват.
Заявлението трябва да е в писмена форма, саморъчно подписано.
Ако не се подаде писмено заявление, Комисията обявява първо регистрирания изборен район. Поредността се определя от датата и часа на публикуване на интернет страницата на районната избирателна комисия на решението за регистрация на съответната кандидатска листа.
24shumen.com

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияЗапочва акция по залесяване на дръвчета в Дибич

loading…

Източник: 24Shumen.COM

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!