BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Минаваме към лятно часово време: Местим стрелките с 1 час напред

Pixabay.com

Идва времето, в което ще преместим стрелките на часовника с 1 час напред. Това ще стане в 03.00 часа на 29 март. Така страната ни ще премине към лятното часово време, което ще остане в сила до последната събота на месец октомври, когато ще върнем стрелките на часовниците към зимното часово време.
Припомняме, че от началото на 2018 година в Европейския съвет се води дебат дали е оправдана смяната на часовото време и се обсъжда отмяната й.
Междувременно евродепутатите в парламента в Страсбург гласуваха относно прекратяването на практиката за смяна на времето с един час през пролетта и през зимата след 2021 г.
Държавите от ЕС, които ще решат окончателно да запазят лятното си часово време, ще сменят часовниците си за последен път в последната неделя на март 2021 г.
Страните, които ще предпочетат да запазят стандартното (зимно) часово време, могат да сменят часовниците си за последен път в последната неделя на октомври 2021 г.
Евродепутатите искат страните на ЕС да се координират помежду си, за да гарантират, че функционирането на единния пазар няма да бъде възпрепятствано.
Все още не е ясно лятно или зимно часово време ще бъде установено в България.
24shumen.com

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияЧетвърта жертва на COVID-19 у нас и нови 20 случаи

loading…

Източник: 24Shumen.COM

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!