BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Мердин Байрям: Община Върбица поема месечните такси в 12 детски градини след Нова година

1 500 души след Нова година ще получават безплатно храна. А родителите вече няма да плащат такси в детските градини. Храненето на децата вече ще бъде безплатно. Намалението на таксите за многодетните семейства остава в сила. С приемането на новия бюджет месечните такси в 12 детски градини поема Община Върбица. Това заяви кметът на община Върбица инж. Мердин Байрям.
Довършването на Закрития пазар във Върбица също ще бъде един от приоритетите в третия му мандат. Ще бъдат създадени кътове за почивка и отдих на гражданите след набавянето на необходимите продукти. Корекцията на река Герила също е планирана, както и създаване на изкуствено езеро. Атракцията в него са дивите патици.
Предстои първа копка на Гурме ресторант. Общината е инвестирала собствени средства в изграждането му. „А това е стъпка към привличане на туристи, най-вече с предлагане на местни специалитети“, заяви пред 24shumen.com кметът. Имам идеи да развием селския туризъм и това е също мой приоритет, сподели той.
В плана на амбициозния градоначалник влиза и изграждането на физкултурен салон в СУ „Св.Паисий Хилендарски“ в града. Спортни съоръжения тук няма, и за това инж. Байрям далновидно е помислил. Вече е обявена обществена поръчка за избор на изпълнител на проекта. С реализацията му се слага край на игрите на открито на нашите деца, обобщава той.
Предстои изграждане и на ново крило в СУ, където не достигат класни стаи. Ще има 12 стаи със санитарни възли, а децата ще могат да учат на едносменен режим.
Акцент в програмата на кмета е благоустрояване на улици във всички населени места в общината. Ще се работи усилено и за подобряване на пътната мрежа.
Площадите в селата също влизат в мащабната програма, като с. Иваново. Тук са предвидени и фонтани.
В момента се благоустроява централният площад в с. Станянци, припомня кметът. Проектът предвижда закупуване на нови пейки и оформяне на цветни алеи.
Ще продължава усилено саниране на детски градини и училища в населените места.
Кметствата в селата Тушовица и Бяла река ще бъдат обновени.
До една година има готовност да бъде завършен болничният комплекс в града. Покривът вече изцяло е подновен.
Ще бъде реализиран и генералният проект за благоустрояване на курортен Комплекс „Върбица“. В зависимост от финансирането този проект се изпълнява поетапно.
Новата зала за съветниците в общинския център не е забравена нито за момент. Местните парламентаристи ще се чувстват като английски сенатори, заседавайки в тронове.
„Продължавам уверено, но трудно се забравя черната кампания с лъжи и измами, която бе инициирана срещу мен. Не успяха да ме компрометират, а самите ми опоненти нямаха идеи как да управляват Общината“, сподели инж. Байрям с известна болка, че го изкарали едва ли не „бандит“ и „крадец“. Според него конкурентите били изнервени и озлобени, не говорели изобщо за развитието на общинската институция като структура. Нито дума за това какво ще надградят, анализира кметът липсата на предизборна платформа.
Хората направиха правилния избор и аз им съм благодарен за това, заключи кметът Мердин Байрям.
24shumen.com

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияПет жени са в болница след катастрофа до разклона за Хитрино

loading…

Източник: 24Shumen.COM

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!