BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Любомир Христов за забраните и мерките в Шумен по време на извънредното положение

Разходките на Шуменското плато са забранени. Това заяви за 24shumen.com кметът на Шумен Любмир Христов във връзка с разразилите се в последните дни спорове в социалната мрежа разрешени или забранени са разходките в природен парк „Шуменско плато“.
„То е парк, а заповедта на здравния министър е ясна и забранява разходката в паркове и градини, събирането на групи хора на детски, спортни площадки, открити и закрити площи. Поставили сме два полицейски поста на „Кьошковете“ и около пожарната. Целта е да запазим здравето и живота на хората. Разбирам, че да се стои по цял ден вкъщи не е приятно на никого, но трябва да проявим търпение и отговорност към собственото си здраве и здравето на близките ни хора“, категоричен бе кметът Любомир Христов и добави, че екипи от инспектори по Наредба 1 и полицаи ще правят обходи в природния парк и ще глобяват нарушителите.
„Всички минаваме през труден период. Не желаем да глобяваме хората, но няма да позволим да се нарушават установените разпореждания по време на извънредното положение. Ограничаването на социалните контакти и събирането на групи хора е абсолютно забранено. Всички искаме да има по-малко заразени. Има недоволни от ситуацията граждани, други ни подкрепят и настояват да наложим още по-сериозни ограничения. Няма как всички да са доволни“, каза още Любомир Христов. Той обяви още, че Общината обмисля пакет от мерки, с които да подпомогне малкия и среден бизнес. Сред тях са да не се налагат лихви на закъснели с наема за ползване на общински обекти, да се отмени тротоарното право на заведенията с маси на открито, обмислят се и облекчения за наемателите на маси на пазара, с които да запазят местата си, ако след извънредното положение искат да продължат дейността си.
От своя страна държавата е намалила екотаксата към РИОСВ от 95 лева за тон депониран отпадък на 69 лева.
„Община Шумен бе една от първите в страната, която с помощта на местния бизнес откри дарителска кампания. Така успяхме да закупим маски, защитни облекла и респиратори за областната болница. В момента няма недостиг на предпазни средства и дезинфектанти. Днес по дарителската сметка са постъпили още около 6 000 лева и общата сума вече е близо 300 000“, обясни Любомир Христов и изказа благодарност към всички дарители и шуменските бизнесмени, по чиято инициатива стартира благородното дело.
24shumen.com

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияПазете пчелите! Пръскат овошките с препарати

loading…

Източник: 24Shumen.COM

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!