BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Къщата, в която изгоряха заключени две малки деца

Две деца на 5 месеца и година и половина загинаха при пожар днес преди обяд. Сигнал за инцидента бил приет в 10:58 в областната дирекция. Съобщено било, че гори вила в местността „Под манастира“. Пристогналите на място два противопожарни екипа установили, че децата са загинали при пожара.

В момента тече оглед на произшествието – изоставена вила в местността При манастира край Шумен, от разследващи и криминалисти от ОД на МВР в града под ръководството на прокуратурата.

Днес преди обяд 26-годишната майка на децата ги заключила в постройката и отишла да напои коня си. Жената заедно с четирите си деца се самонастанила в изоставената вила, разкри окръжният прокурор на Шумен Маргарита Георгиева.

Постройката пламнала в нейно отсъствие, в следствие на лумналия огънсе взривила и газова бутилка. Пламъците обхванали и помещението, в което били децата.

Засега се смята, че причината на пожара, причинил смъртта на двете деца в изоставената вила, е незаконно присъединяване към електропреносната мрежа, довело до късо съединение. На мястото на трагичния инцидент са и служители на електропреносното дружество.

Разследващите са издирвали и третото дете на жената, която има общо 4 деца. То обаче е открито при роднини и е живо и здраво. Четвъртото дете на жената е било в часа на инцидента при баща си.

Действията по разследването на тежкия инидент продължават. Прокуратурата в Шумен и ОД на МВР в града ще дадат допълнителна информация за трагедията, когато има повече данни по случая.

shumenonline.bg

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!