BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Корнелия Нинова: Правителството се провали в борбата с Covid-19

Здравните мерки във връзка с коронавируса у нас изглеждат малко нелогични, а мерките в областта на икономиката и на социалната политика са неадекватни.

Това заяви в Шумен лидерът на БСП Корнелия Нинова, която присъства на отчетно изборното събрание на общинската структура на партията.

„Когато бяха по-малко случаите на заразени, имаше драконовски мерки, които нанесоха тежък удар на икономиката и на социалната политика, а последиците ще ги берем наесен.

Сега прави впечатление, че има повече заразени, мерките се освобождават, само коментирам, че изглеждат нелогично.

Виждате, че нито мярката 60/40, нито кредитните линии, които са отворени за бизнеса и физическите лица, работят в полза на хората. Там правителството е в пълен провал“, коментира Корнелия Нинова.

Тя определи като „нелогично“ разхлабването на ограничения на фона на увеличаващ се брой случаи на коронавирус в страната. Предприеманите от правителството мерки за икономическо подпомагане Нинова смята за „абсолютно неадекватни“:

По-рано днес премиерът Бойко Борисов заяви, че противоепидемичните мерки няма да бъдат допълнително затягани през юли и август, а ще се разчита на хората да се самоотграничават.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!