BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Концерт в двора на къща-музей „Панчо Владигеров“

БМВ в канавка

03.06.2020

Мъж и жена от Кардам нарушиха карантината си

03.06.2020

На 4 юни от 18.00 часа дворът на къща-музей „Панчо Владигеров“ се превръща в уютно място за концерт. Там шуменските симфоници ще зарадват своите почитатели с произведения от Бах, Верди, Доницети и други композитори, както и от символичния домакин – Панчо Владигеров. Калина Василева ще бъде диригент и солист на събитието. През месеците на изолация тя успя да се върне към флейтата – инструментът, на който свири от дете.

Калина Василева Георгиева започва да свири на флейта на 11-годишна възраст под ръководството на своята майка. През 2008 г. завършва музикалното училище в София в класа по флейта на проф. Лидия Ошавкова, при която продължава и висшето си образование. Паралелно с обучението по флейта, Калина следва оперно-симфонично дирижиране. Като флейтист тя има редица награди от конкурси, участвала е в майсторски класове на авторитетни инструменталисти. Преди да получи работа като диригент в Симфониета – Шумен през 2013 г. Калина Василева работи като оркестрант в състава на Софийска опера и балет.

shumenonline.bg

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!