BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Кметът Любомир Христов призова за стриктно спазване на мерките по време на великденските празници

Снимка: Община Шумен

Кметът Любомир Христов и заместник-кметът по социална политика и здравеопазване д-р Светлана Маркова се срещнаха днес с архиерейския наместник отец Димитър от храма „Свето Възнесение Господне“ и отец Красимир Капитанов от „Свети Три Светители“ в Шумен по повод предстоящите празници на Цветница и Великден. Това съобщиха от пресцентъра на Общината.
В разговора с представителите на църквата двамата обърнаха внимание върху спазването на мерките за безопасност, тъй като се очаква повече хора да влязат в храмовете през следващите дни. Те отново напомниха, че е необходимо да се спазва дистанция, да се носят маски, да има поставени дезинфектанти на входовете, да се извършва по-често проветряване на помещенията, да бъдат обособени коридори за вход и изход.
„Ще осигурим дежурства на общински инспектори, които да следят за спазването на реда и пропускателния режим, за да се избегне струпването на посетители. Нека заедно, ние като общинско ръководство, и вие като църковно настоятелство да си партнираме при прилагането и спазването на мерките за безопасност в църковните храмове.“, призова Христов.
Органите на реда също ще осъществяват контрол. По-рано в общинската администрация беше проведена среща също и с представители на ОД на МВР с искане за засилено полицейско присъствие около храмовете.
Кметът Любомир Христов поздрави шуменци по повод Цветница и предстоящите великденските празници и отново призовава гражданите да бъдат отговорни при спазването на наложените мерки, за да опазим живота и здравето на хората.
24shumen.com

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияСедем жертви на COVID-19 в Шуменско за денонощие
Следваща статияПредупреждават пчеларите: Предстоят пръскания с препарати за растителна защита

loading…

Източник: 24Shumen.COM

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!