BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Кметът Любомир Христов инспектира строителството на Пречиствателната станция в „Дивдядово“

Снимка: 24shumen.com

Кметът на Шумен Любомир Христов инспектира изграждането на пречиствателната станция за питейни води (ПСПВ) край квартал „Дивдядово“. Той остана видимо доволен от темповете на строителните дейности и припомни, че назад във времето той е бил един от двигателите за реализиране на проект за пречиствателна станция за питейни води, мечта, която шуменци очакват да се сбъдне вече 40 години.

Снимка: 24shumen.com

При обхода на обекта той бе придружен от зам.-кмета Боян Тодоров и управителя на ВиК-Шумен Жанета Панайотова. Тя уточни, че дейностите вървят с ускорени темпове и в момента строителството е напреднало повече от предвиденото по график. Една трета от дейностите вече са изпълнени. В края на септември се очаква да бъде доставено оборудването за пречиствателната станция. Окончателно съоръжението ще бъде завършено в края на 2023 година.
Водата от пречиствателната станция ще захранва и квартал „Дивдядово“. До момента жителите там са на смесено водоподаване.
„Стойността на обекта е 21 000 000 лева“, припомни Жанета Панайотова и добави, че в момента се изготвя работен проект за новия довеждащ водопровод от язовир „Тича“. Два от участъците вече са проектирани. Очаква се до есента да започне полагането на тръбите. „Стойността на този проект е приблизително 67 000 000 лева“, уточни Жанета Панайотова.
В рамките на проекта ще бъдат ремонтирани и помпени станции. Старият довеждащ водопровод ще бъде ползван в бъдеще като алтернативен източник за захранване на Шумен.
Шуменци могат да очакват от чешмите им да потече чиста вода в първите месеци на 2024 година. Каква ще е цената на водата след милионните инвестиции никой от присъстващите не се нае да прогнозира.
24shumen.com

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияКолоездач пострада на Шуменското плато
Следваща статияПремиерът Борисов: Продължаваме да работим отговорно, докато други променят изборните правила в услуга на Радев

loading…

Източник: 24Shumen.COM

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!