BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Каракачанов от Шумен: Нашата политика е да създаваме и възстановяваме военните паметници

В деня на Христо Ботев 2-ри юни, министърът на отбраната Красимир Каракачанов поднесе цветя пред паметника на загиналите във войните шуменци на пл. Кристал в Шумен.

„30-40 г. ни обясняват, че сме граждани на света. Видяхте с как един коронавирус се оказа, че не може да си гражданин на света – не можеш да летиш, не можеш да напуснеш границите на една държава и да преминеш в друга. Винаги съм казвал, че преди да бъдем граждани на света, преди всичко трябва да сме българи. На днешния ден почитаме саможертвата на Ботевата чета и на всички, онези българи дали живота си за Освобождението на България“. Това каза днес пред журналисти министър Каракачанов по време на посещението си в Шумен и призова въпреки пандемията всеки да положи цветя пред най-близкия паметник, посветен на паметта на загиналите за Освобождението на България.

Министърът коментира още, че сградния военен фонд е в изключително лошо състояние и спешно се нуждае от ремонт. Средствата за възстановяването му обаче недостигат.

„За някои от тях сме предприели мерки по събаряне, защото са опасни, други ще ремонтираме. Не може 30 години да не се прави нищо и за три да искаш да ги възстановиш. Нашата политика е да възстановяваме или да създаваме военни паметници, да поддържаме военните гробища, защото това е паметта не само на българската армия но и на българската нация и даде пример с паметника 9-та пехотна Плевенска дивизия“, подчерта Каракачанов.

На журналистически въпрос дали има роднински връзки с фамилия Бобокови министърът отговори така:

„Имам връзка с Пламен  Бобоков доколкото преди 23 години му бях кум на сватбата, а патриарх Неофит в ролята на тогавашен русенски митрополит водеше църковната церемония“, коментира Каракачанов  и отхвърли твърденията да има по-дълбоки отношения и призова да не се търси под вола теле.

„Какво значи роднински връзки, човек не може да отговаря за баща си и майка си камо ли на човек на когото е станал кум“, допълни министърът и сподели, че няма притеснения.

Министърът подчерта, че ги познавал като предприемчиви хора.

shumenonline.bg

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!