BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Избраха лекарите на годината в Шумен

Номинираха анестезиологът д-р Румяна Бонева за наградата „Лекар на годината“ на национално ниво. Д-р Бонева е началник на Отделението по анестезиология и интензивно лечение в МБАЛ-Шумен. Решението бе гласувано днес на заседание на Управителния съвет на Районната колегия при Българския лекарски съюз в Шумен. Това съобщиха за 24shumen.com от Районната колегия на БЛС-Шумен.
Петима са отличените медици на местно ниво. Д-р Надежда Генчева – началник на Отделението по образна диагностика в Комплексния онкологичен център е определена за „Лекар на годината“ в болничната помощ.
Д-р Евгени Михайлов е избран за носител на наградата в категорията специализирана доболнична помощ. Д-р Михайлов е специалист „Уши, нос, гърло“.
Сред наградените е най-възрастният семеен лекар в Шуменско, 81-годишната д-р Стоянка Пенева. Тя е „Лекар на годината“ в направлението извънболнична медицинска помощ.
Отличията се връчват по повод Деня на българския лекар, който се отбелязва на 19 октомври.
Тази година Управителният съвет на Районната колегия на Българския лекарски съюз в Шумен реши определи две извънредни награди. Първата се дава на д-р Ивайло Петров за издигане на престижа на лекарската професия. Д-р Петров се пенсионира в началото на тази година. Преди това бе началник на Отделението по неврология.
Второто извънредно отличие е за директора на РЗИ-Шумен д-р Пепа Калоянова. Тя е отличена за работата си от началото на пандемията от COVID-19.
Поради усложнената здравна обстановка в страната тази година официалната церемония „Лекар на годината“ в столицата се отменя.
Отличените медици ще получат наградите си в периода около Коледа.
24shumen.com

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияПредложение от кабинета: Заведенията пълни при ваксинирани или клиенти с тест!

loading…

Източник: 24Shumen.COM

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!